Kvalifikaci na úvodní Velkou cenu Bahrajnu ovládl Verstappen před Leclercem a Russellem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Kvalifikaci na úvodní Velkou cenu Bahrajnu ovládl Verstappen před Leclercem a Russellem
Verstappen na trati znovu dominoval.
Verstappen na trati znovu dominoval.Profimedia
Kvalifikaci na úvodní závod mistrovství světa vozů formule 1 Velkou cenu Bahrajnu vyhrál podle očekávání obhájce titulu Max Verstappen (26) z Red Bullu. Nizozemec porazil na trati v Sáchiru o 228 tisícin sekundy druhého Charlese Leclerca (26) z Ferrari. Třetí skončil George Russell (26) z Mercedesu.

Úřadující šampion Verstappen, který útočí na čtvrtý mistrovský titul za sebou, získal 33. pole position v kariéře. Vyrovnal tak na děleném pátém místě historického žebříčku Francouze Alaina Prosta a Brita Jima Clarka. Rodák z Hasseltu může v sobotním závodě získat 55. vítězství v F1 a triumfovat v Bahrajnu stejně jako loni.

Verstappen zajel rychlé kolo už v úvodu třetí části kvalifikace. Při druhém pokusu využil při nájezdu do nového kola slip streamu od Oscara Piastriho z McLarenu a svůj čas ještě o 242 tisícin sekundy vylepšil. I díky tomu udržel za sebou druhého Leclerca.

Verstappenův týmový kolega Sergio Pérez obsadil pátou příčku, na čtvrté místo se před něj dostal Carlos Sainz z Ferrari. Sedminásobný mistr světa Lewis Hamilton z Mercedesu skončil devátý.

Zklamaní byli po kvalifikaci hlavně piloti Alpine, kteří obsadili příčky na chvostu pole. Esteban Ocon byl devatenáctý, Pierre Gasly na posledním dvacátém místě.

Program prvního závodu sezony je stejně jako příští Velká cena Saúdské Arábie ovlivněný ramadánem. Sobotní závod začne v 16 hodin.

Kompletní výsledky kvalifikace GP Bahrajnu