Nejrychlejší čas v úvodních trénincích na Velkou cenu Bahrajnu F1 zajel Hamilton

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nejrychlejší čas v úvodních trénincích na Velkou cenu Bahrajnu F1 zajel Hamilton

Aktualizováno
Daniel Ricciardo ovládl dopolední trénink, nakonec jej předčil Lewis Hamilton.
Daniel Ricciardo ovládl dopolední trénink, nakonec jej předčil Lewis Hamilton.Profimedia
V úvodních trénincích před zahajovací Velkou cenou Bahrajnu formule 1 byli nejrychlejší piloti Mercedesu. Zvítězil sedminásobný mistr světa Lewis Hamilton, který předčil v odpolední části týmového kolegu a krajana George Russella o 206 tisícin sekundy. Úřadující světový šampion Max Verstappen z Red Bullu byl v obou trénincích šestý.

Hamilton, který po sezoně odejde z Mercedesu do Ferrari, vylepšil odpoledne deváté místo z úvodních jízd. Na okruhu v Sáchiru zajel čas 1:30,374 minuty a o více než dvě sekundy překonal dopolední maximum Australana Daniela Ricciarda z Racing Bulls. Většina Ricciardových konkurentů ale v prvním tréninku jela na střední směsi pneumatik.

Mercedes potvrdil nadějné výsledky z předsezonních testů. Třetí byl Fernando Alonso z Aston Martinu, čtvrtý skončil Carlos Sainz z Ferrari. Obhájce titulu a hlavní favorit sezony ztratil na Hamiltona 477 tisícin sekundy. Druhý jezdec Red Bullu Sergio Pérez z Mexika skončil desátý.

Program prvního závodu sezony je stejně jako příští Velká cena Saúdské Arábie ovlivněný ramadánem. V pátek se pojede třetí trénink a od 17:00 SEČ kvalifikace. Závod se uskuteční v sobotu o hodinu dříve.

Přehled Velké ceny Bahrajnu