WRC zavítá do Česka i příští rok. Středoevropská rallye bude znovu předposledním závodem MS

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

WRC zavítá do Česka i příští rok. Středoevropská rallye bude znovu předposledním závodem MS

Středoevropská rallye se do Česka zase vrátí.
Středoevropská rallye se do Česka zase vrátí.Profimedia
Středoevropská rallye bude po blížícím se premiérovém ročníku a startu v Praze i příští rok předposledním závodem seriálu mistrovství světa. Letošní soutěž začne ve čtvrtek 26. října a po dvou dnech na českém území bude o víkendu pokračovat v Rakousku a Německu. Příští rok má rallye termín od 31. října do 3. listopadu. Pořadatelé o tom po zveřejnění kalendáře MS na další rok informovali v tiskové zprávě.

Slavnostní start historické premiéry na Hradčanském náměstí se uskuteční přesně za týden, první rychlostní zkouška bude ve Velké Chuchli. Dnes automobilová federace odhalila kalendář na příští rok, jenž opět obsahuje 13 závodů a dvanáctým bude znovu Středoevropská rallye v srdci Evropy. Formát by měl zůstat stejný se startem v Praze a dalšími rychlostními zkouškami na území Česka, Německa a Rakouska.

"Projekt je životaschopný, fanoušci o něj mají mimořádný zájem. Jasně to dokazuje skvělou spolupráci všech tří států a organizačních týmů. Jsem hrdý, že se na nejlepší světovou rallye v našich regionech můžeme těšit i příští rok," uvedl prezident Autoklubu ČR Jan Šťovíček. Všechny tři země se už dříve dohodly na tříletém projektu.

Šampionát i za rok odstartuje opět Rallye Monte Carlo, a to 25. ledna. Po Středoevropské rallye ho uzavře soutěž v Japonsku 24. listopadu. Místo rallye v Mexiku a Estonsku se pojede v Polsku a Lotyšsku. Za obhajobou titulu letos míří Kalle Rovanperä z Finska a slavit další trofej může právě již příští neděli v Pasově v Německu.