Najman po hattricku velebil parťáka Aberga: Z jeho nahrávek by dal góly i sněhulák

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Najman po hattricku velebil parťáka Aberga: Z jeho nahrávek by dal góly i sněhulák

Ondřej Najman si proti Motoru užil první extraligový hattrick kariéry.
Ondřej Najman si proti Motoru užil první extraligový hattrick kariéry.Profimedia
Prvním hattrickem extraligové kariéry ozdobil útočník Ondřej Najman (24) triumf Mladé Boleslavi nad Českými Budějovicemi. Zásahy rozložil do všech třetin a po utkání chválil především spoluhráče z útočné formace Pontuse Aberga (29), jenž mu asistoval u všech gólů.

Najman za dva předchozí starty v nové extraligové sezoně nebodoval, dnes však zazářil tříbrankovým vystoupením. "Je to hezké. Tím spíš, když jsme vyhráli, to je pak ještě lepší. Kdy jsem dal hattrick naposledy? To by bylo podle mého ještě v juniorce sedm let zpátky. Vím, že to bylo proti Litvínovu. Od té doby jsem hattrick nedal. A nebyl jsem k tomu nikdy ani blízko. I když z těch Pontusových nahrávek by to dal asi i sněhulák, jsem za hattrick stejně hrozně moc rád," řekl v rozhovoru s novináři.

Kolik ho bude stát povedený střelecký kousek v mladoboleslavské kabině však neprozradil. "Nějaký pokutový řád tam je, ale já jsem pokladník, tak si to možná trošku upravím," smál se Najman. "Každopádně to asi nebude úplně levné," dodal již vážněji.

Švédský útočník Aberg mohl při prvním Najmanově gólu zakončovat sám, ale akci ještě přikrášlil nahrávkou na Najmana, který už měl snadný úkol. "Ten první gól se mi vážně líbil, Pontus to tam udělal nádherně. Přetáhl si gólmana a už jsem ani nečekal, že mi to ještě dá, ale je vidět, že hokej hrát umí. Krásně mě tam našel, udělal to bravurně. On je vážně hrozně šikovný na puku, navíc rychlý bruslař, úžasný hokejista. Snad bude mít naše souhra i dál vzestupnou tendenci a bude to lepší a lepší.

Mladoboleslavští pátečním triumfem odčinili prohru 1:2 z Olomouce, doma jsou však ze dvou vystoupení stoprocentní. "Výsledkově to dnes sice vypadá jednoznačně a jsme rádi, že jsme vyhráli. Nechceme se ale vznášet někde v oblacích. Byly tam ve hře úseky, kdy tam byla spousta nepřesností a odevzdávali jsme jim puky, oni z toho pak měli velké šance. Naštěstí nás však nepotrestali, přestože tam mají hráče, kteří z takových situací většinou skórují," připomněl Najman.

"Myslím, že třeba minule tady proti Spartě jsme předvedli lepší výkon. Dneska jsme tam měli hodně nepřesností, jen jsme měli štěstí, že nás Novotňák podržel, také nás párkrát zachránily tyčky. Měli jsme možná o trochu štěstíčka. Pomohli jsme si konečně i v přesilovkách. Myslím však, že proti Spartě jsme zahráli celkově o něco lépe."

Statistiky utkání Mladá Boleslav – České Budějovice

Tabulka extraligy