Nejistota v Monze: Může mi někdo říct, z jaké pozice startuji? Jezdci F1 byli zmatení

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Nejistota v Monze: Může mi někdo říct, z jaké pozice startuji? Jezdci F1 byli zmatení
Mezi nejvíce zmatenými jezdci vyčníval se svým tweetem Pierre Gasly z AlphaTauri.
Mezi nejvíce zmatenými jezdci vyčníval se svým tweetem Pierre Gasly z AlphaTauri.Profimedia
Před nedělním startem Velké ceny Itálie zavládla ve Formuli 1 velká nejistota. Řada penalizací v kvalifikaci nechala nejen fanoušky, ale také samotné jezdce na pochybách. "Může mi někdo říct, z jaké pozice zítra odstartuji?" napsal v sobotu na Twitter Pierre Gasly (26). Řídící orgán FIA si dal na čas, nakonec však vydal startovní rošt, kterému šéfuje z pole position Charles Leclerc (24) z Ferrari.

Až nezvykle dlouho trvalo řídícímu orgánu FIA zveřejnit výsledky kvalifikace na Velkou cenu Itálie. Jezdci Formule 1 tak byli dlouho v nejistotě, neboť si nebyli jistí, ze které pozice nakonec v neděli vyrazí na slavný okruh v Monze.

"Může mi někdo říct, z jaké pozice zítra odstartuji do závodu?" napsal na Twitter závodník AlphaTauri Pierre Gasly. Jeho příspěvek na sociální síti vystihl obrovskou ironii, která královnu motorsportu postihla. Formule 1 se totiž pyšní nejmodernějšími technologiemi i vědci schopnými zpracovávat data v neuvěřitelné rychlosti.

Jistý si nebyl ani vedoucí jezdec celkového pořadí Max Verstappen. "Myslím, že je to P7. Ledaže bych byl hloupý. Ale myslím si, že je to P7," odpověděl Nizozemec z Red Bullu novinářům na otázku, kde bude startovat poté, co se kvalifikoval jako druhý s pětimístnou penalizací.

Původní pořadí kvalifikace VC F1 Itálie

Obdobně jako Verstappen bylo nakonec penalizováno hned devět jezdců z 20 včetně tří, kteří byli zařazeni do poslední řady: Júki Cunoda, Lewis Hamilton i Carlos Sainz. Tam je však místo pouze pro dva.

Narozdíl od Velké ceny Belgie, která se konala minulý měsíc, se tentokrát alespoň jeden jezdec mohl po kvalifikaci cítit jistý. Jediným, kdo si nakonec svou pozici z kvalifikace udržel, byl Charles Leclerc. Ferrari tak odstartuje to domácí Grand Prix z pole position.