Tréninkům na Velkou cenu Francie F1 vládlo Ferrari, slaví Leclerc i Sainz

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tréninkům na Velkou cenu Francie F1 vládlo Ferrari, slaví Leclerc i Sainz

Aktualizováno
Tréninkům na Velkou cenu Francie F1 vládlo Ferrari, slaví Leclerc i Sainz.
Tréninkům na Velkou cenu Francie F1 vládlo Ferrari, slaví Leclerc i Sainz.Profimedia
Piloti Ferrari Charles Leclerc (24) a Carlos Sainz (27) ovládli úvodní tréninky na Velkou cenu Francie formule 1. Monacký pilot vyhrál v Le Castellet první jízdu, jeho španělský kolega byl nejrychlejší odpoledne. Obhájce titulu a vedoucí muž průběžného pořadí Max Verstappen (24) skončil na druhém a třetím místě.

Leclerc navázal na triumf z minulé Grand Prix Rakouska a může během tohoto víkendu oživit naději na mistrovský titul. V tuto chvíli ztrácí z druhé příčky na Verstappena 38 bodů. Rodák z Monte Carla ve Francii ještě nikdy nevyhrál, nejlépe zde byl před třemi lety třetí. Formu potvrdil i ve druhém tréninku, kdy skončil za Sainzem o 101 tisícin sekundy.

Sainz před dvěma týdny v Rakousku nedojel kvůli hořícímu motoru a před víkendovým závodem nasadil novou elektroniku, ztratí proto na startovním roštu deset míst. Odpoledne zajel nejlepší čas dne a polepšil si oproti prvnímu tréninku, v němž byl třetí. Sedmadvacetiletý pilot Ferrari je průběžném pořadí čtvrtý a za lídrem Verstappenem zaostává o 75 bodů.

Čtvrté místo v obou trénincích obsadil George Russell (24) z Mercedesu. Druhý jezdec "Stříbrných šípů" Lewis Hamilton (37), jehož čeká jubilejní 300. start v F1, do úvodní části nenastoupil a vystřídal jej Nyck de Vries (27). Mercedes tak splnil nové pravidlo, podle nějž musí týmy v sezoně uvolnit dva tréninky jezdcům, kteří mají na kontě maximálně dva závody v F1. Odpoledne se sedminásobný mistr světa do kokpitu vrátil a zajel pátý čas.

Program Velké ceny Francie bude pokračovat v sobotu třetím tréninkem a poté kvalifikací od 16:00. Závod odstartuje o den později v 15:00.