Real překvapivě ztratil body s předposlední Gironou, náskok na Barcelonu se snížil

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Real překvapivě ztratil body s předposlední Gironou, náskok na Barcelonu se snížil

Aktualizováno
Real překvapivě ztratil body s předposlední Gironou, náskok na Barcelonu se snížil
Real překvapivě ztratil body s předposlední Gironou, náskok na Barcelonu se snížilAFP
Real Madrid se vrací do čela La Ligy, na Santiago Bernabéu ale s Gironou uhrál jen bod po remíze 1:1, o kterou se z penalty postaral v 80. minutě Cristhian Stuani (36). Osasuně stačilo na výhru 2:0 proti Valladolidu necelých dvacet minut hry. Po trefách Chimyho Ávily (28) ze 13. a Moie Gómeze (28) z 19. minuty utkání se celek z Pamplony posunul na pohárové šesté místo neúplné tabulky.

Téměř 60 tisíc diváků na Santiago Bernabéu vidělo první branku až v 70. minutě. Přízemní centr Valverdeho do branky v pádu dopravil Vinícius Junior. Šestým gólem v tomto ligovém ročníku se dotáhl na nejlepšího střelce týmu Valverdeho. O jednu branku méně má na kontě držitel Zlatého míče Benzema, který kvůli svalovým potížím chyběl.

Přehled utkání Real Madrid – Girona

O devět minut později zahrál Asensio ve vlastním vápně rukou a po verdiktu videorozhodčího byl odpískán pokutový kop. Nařízenou penaltu proměnil šestatřicetiletý Stuani. V 90. minutě vstřelil gól Rodrygo, ale po dalším zásahu VAR nebyla branka uznána, protože hráč Realu do míče kopl, když jej gólman Gazzaniga držel jednou rukou na zemi. V první minutě nastavení byl ještě po druhé žluté kartě vyloučen Kroos.

"Bílý balet" v lize stále nenašel přemožitele, jeho náskok se ale ztenčil na jediný bod. Girona nevyhrála posedmé v řadě. Jeden bod proti obhájci titulu ji však dostal z předposledního 19. na 16. místo.

Fotbalisté Betisu Sevilla zvítězili v San Sebastianu 2:0 díky dvěma brankám v závěru. Zápas rozhodl v 86. minutě dobře umístěnou ranou z hranice vápna střídající Cruz. V třetí minutě nastavení dodal hostům klid jejich nejlepší střelec Iglesias, který dal osm gólů ve dvanácti zápasech. V tabulce střelců se řadí na druhé místo za barcelonského kanonýra Lewandowského, který se prosadil třináctkrát.

Sevillský klub díky výhře předskočil v tabulce svého dnešního soupeře a je s 23 body čtvrtý. San Sebastian podruhé za sebou prohrál, má o bod méně a je pátý.

Přehled utkání Real Sociedad - Betis

Athletic Bilbao na domácím hřišti porazil Villarreal 1:0 a zvítězil po čtyřech utkáních. O výhře rozhodl v 59. minutě po přihrávce Garcíi starší z bratrů Williamsových Iňaki. Bilbao poskočilo na páté místo, večer jej ale může v případě výhry v San Sebastianu předstihnout Betis Sevilla. Villarreal je osmý.

Přehled utkání Bilbao - Villarreal

Valladolid, který se v posledních týdnech výrazně zlepšil, potvrdil svým výkonem, že se mu v lize na hřištích soupeřů vůbec nedaří. V aktuálním ročníku tam bodoval jen ve dvou ze šesti utkání. Osasuna soupeře přestřílela, na bránu poslala hned dvacet míčů. Za záda brankáře Jordiho Masipa propadly dva – pokutový kop Ávily a o šest minut později také střela Gómeze.

Přehled utkání Osasuna – Valladolid

Tabulka La Ligy