Pech odolal závěrečnému útoku Kopeckého a vyhrál dramatickou Rallye Šumava Klatovy

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pech odolal závěrečnému útoku Kopeckého a vyhrál dramatickou Rallye Šumava Klatovy

Václav Pech ve svém Fordu Focus RS WRC na Rallye Šumava Klatovy.
Václav Pech ve svém Fordu Focus RS WRC na Rallye Šumava Klatovy.Profimedia
Vítězem Rallye Šumava Klatovy se stal Václav Pech (46), který v závěru odrazil útok Jana Kopeckého (41) a vyhrál i druhou soutěž mistrovství České republiky v sezoně. Do čela průběžného pořadí seriálu se ale posunul Kopecký, neboť výsledky Pecha startujícího s vozem kategorie WRC se do hodnocení šampionátu nezapočítávají. Třetí skončil Dominik Stříteský (23).

Pech bojoval s Kopeckým o vítězství v 57. ročníku od úvodní páteční rychlostní zkoušky. O vedení přišel jen krátce v sobotu a v neděli v závěru dokázal odrazit útok dlouholetého rivala. Úřadující mistr a obhájce loňského prvenství snížil po předposlední erzetě ztrátu na Pecha na pět desetin sekundy, v závěrečném měřeném testu byl ale Pech rychlejší a nakonec vyhrál o 3,5 sekundy.

"Na poslední vložce nám vše vyšlo. Projeli jsme ji ideálně, jak jsem si to představoval, protože bylo mokro a trať hodně klouzala. Byl jsem rád, že jsme nikde nevylítli ven a dojeli do cíle," řekl Pech České televizi. Pilot startující s vozem Ford Focus RS WRC vyhrál Rallye Šumava pošesté v kariéře a poprvé od roku 2019. V domácím šampionátu navázal na triumf z Valašské rallye.

Plzeňský jezdec přišel před rokem na Šumavě o možnou výhru v úplném závěru, kdy jej zastavily technické problémy. "Na loňský ročník si nevzpomínám," pousmál se Pech. "Mysleli jsme jen na současnost. Od začátku to byla s Honzou přetahovaná o každou desetinku, o každý metr. Být před poslední, patnáctikilometrovou rychlostkou ve vedení o půl sekundy, jet oba na mokru na suchých gumách a projet ji v takovém tempu, to je něco fantastického," dodal vážněji.

Kopecký útočí letos na jubilejní desátý mistrovský titul a posunul se do čela MČR před Filipa Mareše, jenž v sobotu havaroval. Mareš ale v neděli nastoupil do druhé etapy, ve které byl druhý, a udržel se alespoň na průběžně druhém místě seriálu. Třetím závodem domácího šampionátu bude Rallye Český Krumlov 19. a 20. května.