S Jendrišákem a Tokošem. Florbalisté zveřejnili nominaci na mistrovství světa

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

S Jendrišákem a Tokošem. Florbalisté zveřejnili nominaci na mistrovství světa

Čeští florbalisté už znají podobu nominace na MS.
Čeští florbalisté už znají podobu nominace na MS.Profimedia
Ve dvacítce českých florbalistů, kteří budou v listopadu ve švýcarských městech Curychu a Winterthuru obhajovat bronzové medaile na mistrovství světa, jsou i matadoři Matěj Jendrišák (33) a Martin Tokoš (31). Oba v národním týmu na minulém šampionátu chyběli, Tokoš se dokonce na vrcholné akci představí po šesti letech.

Trenér Jaroslav Berka, jenž na střídačce vystřídal po loňském bronzovém úspěchu Fina Petriho Kettunena, vzal z minulého výběru 17 hráčů. Poslední novou tváří je Jonáš Kreysa z Tatranu Střešovice. Oba tak budou jedinými členy výběru, pro něž to bude premiéra na seniorském světovém šampionátu.

To Jendrišák s Tomem Ondruškem pojedou už na šesté mistrovství. První jmenovaný, hvězda švédského Linköpingu, se přitom předloni vzdal reprezentace s tím, že nechce nastupovat pod Kettunenem. "Oba (spolu s Tokošem) si nominaci vysloužili i proto, že týmu přinášejí určité herní prvky, které v něm jinak nejsou příliš zastoupeny. Zároveň jejich zkušenosti umožní rychlejší a efektivnější růst mladším hráčům," sliboval si Berka v rozhovoru pro web Českého florbalu, který nominaci zveřejnil symbolicky 10. 10. v 10:10.

Kouč, jenž loni dovedl české juniory k obhajobě zlatých medailí, má v hlavě medaili i mezi dospělými. "V rámci našeho projektu máme ambici stát se nejlepším týmem na světě, na čemž intenzivně pracujeme. Celkově je výběr rozhodně extrémně pracovitý, ambiciózní, s velkým potenciálem. I přes kratší cyklus se s každou reprezentační akcí výrazně zlepšoval, mám z něj velmi dobrý pocit, " uvedl.

Česko na turnaji, jenž se uskuteční kvůli fotbalovému šampionátu v Kataru nezvykle už začátkem listopadu, čekají v základní skupině týmy Lotyšska, Německa a Švédska.

Nominace: 

Brankáři: Lukáš Bauer (Florbal MB), Martin Beneš (Sparta Praha).

Obránci: Jakub Gruber, Adam Hemerka, Lukáš Punčochář (všichni Florbal MB), Jiří Besta (Vítkovice), Martin Kisugite (Bohemians), Ondřej Němeček (Tatran Střešovice), Josef Rýpar (Linköping/Švéd.). 

Útočníci: Marek Beneš, Matěj Havlas, Jonáš Kreysa (všichni Tatran Střešovice), Adam Delong, Matyáš Šindler (oba Vítkovice), Filip Forman (FbŠ Bohemians), Matěj Jendrišák (oba Linköping/Švéd.), Mikuláš Krbec (Sparta Praha), Filip Langer (Kalmarsund/Švéd.), Tom Ondrušek (Florbal Chodov), Martin Tokoš (Florbal MB).