Hvězda míří na Czech Tour, dorazí čtyřnásobný vítěz Tour de France Chris Froome

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Hvězda míří na Czech Tour, dorazí čtyřnásobný vítěz Tour de France Chris Froome

Chris Froom se zúčastní závodu Czech Tour
Chris Froom se zúčastní závodu Czech Tourczechtour.com
Na Czech Tour, největším etapovém podniku v České republice, bude závodit jeden z nejslavnějších jezdců v historii cyklistiky, Chris Froome (38). Britský jezdec se fanouškům představí od 27. do 30. července s týmem Israel - Premier Tech.

Chris Froome čtyřikrát triumfoval v celkovém pořadí Tour de France a dvakrát ovládl i další dvojici Grand Tour – Vueltu a Giro d'Italia. "Je to fantastická zpráva, Chris je ikonou cyklistiky a jeho účast na Czech Tour je jedinečnou příležitostí pro naše fanoušky vidět ho v Česku," říká ředitel závodu Leopold König, Froomův někdejší kolega z týmu Sky.

"Moc se těším na to, že budu poprvé závodit v České republice na Czech Tour. Je skvělé, že se znovu setkám se svým bývalým týmovým kolegou Leo Königem, který se mnou v roce 2015 vyhrál Tour de France, a uvidím závod, který nyní řídí. Mám za sebou dobrý tréninkový blok a jsem připraven zahájit druhou část sezony čtyřmi náročnými dny," říká Chris Froome.

Czech Tour letos nabídne skvělou konkurenci – mezi 21 týmy nechybí tři sestavy z World Tour: BORA – hansgrohe, Intermarché – Circus – Wanty a Jumbo-Visma. Chybět nebude ani česká špička. Cyklisty čekají čtyři těžké dny, královská etapa je v plánu v sobotu, kdy budou muset závodníci zdolat téměř 3 500 výškových metrů. 

Czech Tour 2023

1. etapa – 27. července: Prostějov – Uničov, 165 km / 2 217 výškových metrů

2. etapa - 28. července: Olomouc – Pustevny, 167,5 km / 2 840 výškových metrů

3. etapa - 29. července: Moravská Třebová – Červenohorské sedlo, 161,5 km / 3 404 výškových metrů

4. etapa - 30. července: Šumperk – Šternberk, 176,2 km / 2 982 výškových metrů