Na cyklistickou Czech Tour znovu míří týmy elitní ligy. Účast potvrdili Bora i DSM

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Na cyklistickou Czech Tour znovu míří týmy elitní ligy. Účast potvrdili Bora i DSM

Cyklistická Czech Tour znovu míří týmy elitní ligy. Účast potvrdila Bora i
Cyklistická Czech Tour znovu míří týmy elitní ligy. Účast potvrdila Bora i Profimedia
Velmi silné startovní pole bude mít také letos největší domácí etapový závod silničních cyklistů Czech Tour. Účast v 16. ročníku, který je naplánován na 25. až 28. července, už potvrdily dvě stáje World Tour: německý tým Bora-hansgrohe a dsm-firmenich PostNL z Nizozemska.

Už loni se závodu zúčastnili jezdci tří worldtourových týmů, mimořádnou událostí pak byl start čtyřnásobného vítěze Tour de France Brita Chrise Froomea. Na atraktivní podívanou se mohou diváci těšit podle všeho i tentokrát. "Jsme nadšení. Stav přihlášek v úvodu roku potvrzuje, jak prestižním podnikem Czech Tour je. Další velká jména budou přibývat," uvedl ředitel závodu a bývalý profesionál Leopold König,

Tým Bora-hansgrohe bude během čtyř etap obhajovat loňské prvenství, které si zajistil Florian Lipowitz před týmovým kolegou Benem Zwiehoffem a Jakubem Otrubou. Německá formace má soupisku nabitou hvězdami, mezi něž se navíc od této sezony zařadil Slovinec Primož Roglič, poslední šampion Giro d'Italia a držitel vítězného hattricku na Vueltě z let 2019 až 2021.

Týmové barvy hájí mimo jiných například Lennard Kämna, Jai Hindley, Daniel Martínez, Max Schachman, Emanuel Buchmann, Alexandr Vlasov či Bob Jungels. A je pravděpodobné, že někteří závodníci s velkým jménem mohou využít Czech Tour pro rozjetí před Vueltou, která začne krátce po polovině srpna.

Do sestavy dsm-firmenich patří český jednadvacetiletý jezdec Pavel Bittner. Tým má na soupisce rovněž velmi zvučná jména. Romain Bardet dokončil již šestkrát Tour de France v první desítce, přičemž jednou byl celkově druhý (2016) a jednou třetí (2017). Warren Barguil má na kontě vyhrané etapy z Vuelty i Tour, kde rovněž opanoval celkové pořadí vrchařské soutěže. Dalšími esy jsou John Degenkolb či Fabio Jakobsen.

Mohlo by dojít i na zajímavý souboj bratrů Mathiase a Karla Vackových. Mladší Mathias, který jezdí za worldtourový tým Lidl-Trek, by se měl v závodě představit jako člen amerického development týmu, Karel patří na soupisku stáje Corratec, která je rovněž mezi přihlášenými.

Hvězdy přicházející v úvahu pro start v závodu v Jeseníkách a Beskydech nejsou jediným lákadlem Czech Tour. "Chystáme spoustu novinek, které budeme postupně zveřejňovat, abychom příznivce cyklistiky patřičně nažhavili,“ uvedl König.