Skončit nebo odejít? Hamilton chce ve formuli závodit za Mercedes až do smrti

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Skončit nebo odejít? Hamilton chce ve formuli závodit za Mercedes až do smrti

Skončit nebo odejít? Hamilton chce ve formuli závodit za Mercedes až do smrti
Skončit nebo odejít? Hamilton chce ve formuli závodit za Mercedes až do smrtiProfimedia
Sedminásobný mistr světa formule 1 Lewis Hamilton (37) by rád zůstal ve stáji Mercedes až do smrti. Reagoval tak na spekulace, že by ho po vypršení smlouvy měl v týmu nahradit Australan Daniel Ricciardo (33).

"Už roky se objevují zprávy, že se chystám skončit nebo odejít. Já se přitom cítím nejlépe v životě," prohlásil Hamilton na tiskové konferenci před nedělní Velkou cenou Itálie v Monze.

Britský pilot má s Mercedesem smlouvu až do konce sezony v roce 2023, ale spekulace o jeho možném konci přiživil dosavadní nevydařený průběh ročníku.

Pořadí šampionátu F1

V průběžném pořadí je Hamilton po 15 závodech až šestý se ztrátou 152 bodů na vedoucího Maxe Verstappena z Red Bullu, který ho po kontroverzním závěru minulé sezony připravil o titul.

Sezona bez výhry? Výzva...

Kvůli slabšímu autu, než mají konkurenti, navíc Hamiltonovi vážně hrozí, že poprvé v kariéře nevyhraje v sezoně ani jeden závod. Britský jezdec to však naopak považuje za výzvu a v Mercedesu, kde je od roku 2013, chce zůstat.

"Líbí se mi, že spolupracujeme už dlouho. A cítím, že toho máme hodně dobrého před sebou, a to i mimo sport," uvedl. "Chci být u toho, takže myslím, že v Mercedesu budu až do smrti," prohlásil Hamilton.

Britský pilot reagoval na spekulace, podle kterých by se Ricciardo měl po předčasném odchodu z McLarenu po sezoně přesunout do role rezervního jezdce Mercedesu a posléze Hamiltona v německé stáji nahradit.

"Zatím nemám nic rozjednaného, jen zjišťuji, jaké mám možnosti. Až něco bude, sám vám to řeknu. Stejně to bude všem jasné, takže nemá cenu cokoli zatajovat," řekl Ricciardo.