Krejčíková je v Melbourne potřetí v řadě v osmifinále. Parťačku Siniakové zdolala po obratu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Krejčíková je v Melbourne potřetí v řadě v osmifinále. Parťačku Siniakové zdolala po obratu

Krejčíková dokázala Hunterovou porazit ve třech setech.
Krejčíková dokázala Hunterovou porazit ve třech setech.Profimedia
Barbora Krejčíková (28) už podruhé na letošním Australian Open na poslední chvíli otočila téměř prohraný zápas. Jedna z posledních dvou českých nadějí udolala ve třetím kole 4:6, 7:5, 6:3 novou parťačku Kateřiny Siniakové a aktuální deblovou světovou jedničku Storm Hunterovou (29) a po skalpu domácí kvalifikantky už třetím rokem po sobě postoupila v Melbourne Parku do druhého týdne. O vyrovnání maxima v tomto dějišti bude bojovat s Mirrou Andrejevovou (16).

Hunterová – Krejčíková 6:4, 5:7, 3:6

Barbora Krejčíková loni triumfovala v Dubaji a San Diegu a hrála finále v Birminghamu a Zhengzhou. Na druhou stranu zaznamenala řadu zklamání a brzkých vyřazení. Nestabilní formou se prezentuje i na začátku letošní sezony, do které vstoupila porážkou s kvalifikantkou Annou Kalinskou v Adelaide.

Zlepšení zatím není vidět ani na Australian Open, kde už třetím rokem po sobě postoupila do druhého týdne. V úvodním kole měla nečekané potíže s divokou kartou Mai Hontamaovou, dokonce prohrávala o set a brejk a další manko likvidovala v rozhodující sadě. Následovala jasná výhra nad Tamarou Korpatschovou a poté další obrat na poslední chvíli proti Storm Hunterové.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Proti domácí kvalifikantce, která je aktuální deblovou světovou jedničkou a novou parťačkou Kateřiny Siniakové, zpočátku příliš chybovala. V úvodním dějství trefila jen 12 vítězných úderů a zaznamenala 21 minel a po 45 minutách hry bylo jasné, že bude muset sáhnout po další otočce.

Od druhé sady Krejčíková seřídila mířidla. Soupeřka ale byla natolik rozjetá, že česká favoritka musela nejprve napříč dvěma gamy v závěru setu odvracet čtyři brejkboly, než druhé dějství ukončila brejkem. V rozhodujícím setu si rychle vypracovala vedení 3:0 a náskok brejku už nepustila.

Bývalá šampionka French Open se do třetího kola grandslamů probojovala přesně po roce, naopak Hunterová na podnicích velké čtyřky takto daleko postoupila poprvé. V Austrálii se Krejčíková mezi nejlepší šestnáctku podívala také předloni a loni, jejím maximem je čtvrtfinále z ročníku 2022. Ve druhém týdnu majorů je posedmé v kariéře.

Svou osmifinálovou bilanci 3:3 na grandslamech se pokusí vylepšit proti Miře Andrejevové. Šestnáctiletá Ruska dohnala proti Diane Parryové manko 1:5 v rozhodující sadě a odvrátila mečbol. S kometou loňské sezony, která zaútočí na své první grandslamové čtvrtfinále, prohrála oba předchozí souboje. Recept nenašla loni ve Wimbledonu (skreč) a poté s ní v Pekingu uhrála jen čtyři gamy.

Krejčíková může být po skončení sobotního programu poslední českou nadějí na letošním Australian Open. Ve hře je totiž už jen Linda Nosková, jež nastoupí v Rod Laver Areně proti světové jedničce a největší favoritce Ize Šwiatekové.

Výsledky ženské dvouhry na Australian Open