Unavený, ale dobře naladěný. Djokovič přiletěl na Davis Cup a pochválil Čechy

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Unavený, ale dobře naladěný. Djokovič přiletěl na Davis Cup a pochválil Čechy
Novak Djokovič na tiskové konferenci ve Valencii.
Novak Djokovič na tiskové konferenci ve Valencii.Profimedia
Unavený, ale dle svých slov pozitivně, přiletěl Novak Djokovič (36) na Davisův Cup do Valencie, kde by měl v sobotu nastoupit proti českým tenistům. Po nedělním triumfu na US Open je jeho dalším cílem pomoci Srbsku k postupu do závěrečných bojů o trofej do Málagy. Novinářům také řekl, že pro příští sezonu cílí nejen na rozšíření rekordní sbírky 24 grandslamových titulů, ale i na olympijské zlato. Z her má zatím jediný bronz.

"Necítím se úplně svěží po vyčerpávajících měsících se spoustou zápasů. Ale je to pozitivní únava, protože jsem byl v Americe úspěšný," připomněl Djokovič na tiskové konferenci. "Není moc času na zotavení. Musím se udržet ve formě a udělat vše pro to, abych adaptoval tělo na nové časové pásmo, na nové podmínky a své zemi přispěl bodem," uvedl hráč, jenž letos kraloval třem grandslamům a ve zbývajícím finále prohrál.

Z olympijských turnajů má jen bronz z Pekingu 2008. Naprázdno vyšel v Londýně, Riu de Janeiro i před dvěma lety v Tokiu. Před OH v Paříži oslaví 37. narozeniny, nicméně ambice má nejvyšší. "Doufám, že budu schopný hrát a že budu připravený fyzicky i mentálně. Bude to ale sakra nabitý a náročný program příští rok: Roland Garros na antuce, Wimbledon na trávě, olympiáda na antuce a pak turnaje a US Open na betonu. Pro všechny to bude ohromná výzva," připomněl.

Češi na Davis Cupu uspěli i podruhé

Srbští tenisté bez Djokoviče ve Valencii už porazili 3:0 Korejce. Než vyzvou český tým, nastoupí ještě v pátek proti domácím Španělům, s nimiž si Češi ve středu poradili. "Hráli velmi dobře. Myslím, že mají zářnou budoucnost," pochválil Jiřího Lehečku či Tomáše Macháče.

Přehled zápasu Srbsko –⁠ Česko