Tennis Tracker: Překvapení v San Diegu, Jabeurová počtvrté v sezoně nezvládla úvodní kolo

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Překvapení v San Diegu, Jabeurová počtvrté v sezoně nezvládla úvodní kolo

Ons Jabeurová vypadla v San Diegu s Anastasií Potapovovou.
Ons Jabeurová vypadla v San Diegu s Anastasií Potapovovou.Reuters
Tenisová sezona je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se děje 14. září?
Moment dne WTA z utkání Jabeurová – Potapovová.
Livesport

23:23 – Pokud Barbora Krejčíková v San Diegu postoupí do semifinále, narazí v něm na domácí Daniellu Collinsovou. Američanka ve čtvrtfinále porazila 6:2, 6:3 světovou desítku Caroline Garciaovou z Francie, s níž neztratila set ani ve třetím vzájemném střetnutí.

Koncovky setů zápasu Danielle Collinsová – Caroline Garciaová
Livesport

23:01 – "Jsou tady skvělé hráčky a já se jen snažím dělat maximum a soustředit se sama na sebe. Odvedla jsem dobrou práci," řekla Sofia Keninová v San Diegu po výhře nad Anastasií Potapovovou.

Rozhovor se Sofií Keninovou po výhře nad Anastasií Potapovovou
Livesport

22:25 – Čeští tenisté prochází skupinovou fází finálového turnaje Davis Cupu ve Valencii stále bez jediného zaváhání. Po Španělsku porazili 3:0 i Korejce, když třetí bod získali Jakub Menšík s Adamem Pavláskem po výhře 3:6, 7:6, 6:4 nad párem Ji Sung Nam a Min-Kyu Song.

21:58Sofia Keninová na domácím turnaji WTA 500 v San Diegu přehrála 6:2, 6:3 Anastasii Potapovovou a postupem do semifinále vyrovnala své letošní maximum. O první finále od French Open 2020 si čtyřiadvacetiletá Američanka zahraje s Řekyní Mariou Sakkariovou, nebo krajankou Emmou Navarrovou.

Koncovky setů zápasu Sofia Keninová – Anastasia Potapovová
Livesport

20:05 – Australští tenisté se po porážce s Velkou Británií vrátili do hry o postup do vyřazeovací fáze Davisova poháru vítězným obratem proti Francouzům. Po úvodním nezdaru Maxe Purcella proti Adrianu Mannarinovi uspěl Alex de Minaur, jenž porazil 7:6, 6:3 Uga Humberta, a Matthew Ebden s Purcellem poté v rozhodující čtyřhře zdolali 7:5, 6:3 Nicolase Mahuta s Edouardem Rogerem-Vasellinem.

19:54 – Blízko postupu do čtvrtfinále Davis Cupu mají také Nizozemci, kteří v chorvatském Splitu zdolali po domácím výběru i favorizované Američany. Botic Van de Zandschulp nejprve zaskočil výhrou 7:6, 6:2 Tommyho Paula a Tallon Griekspoor následně udolal 6:3, 6:7, 7:6 Francese Tiafoea a získal vítězný bod.

19:40 – Čeští tenisté si s velkou pravděpodobností zajistili postup do čtvrtfinále finálového turnaje Davisova poháru, kterého se v listopadu ve španělské Málaze zúčastní osm nejlepších zemí. Ve skupinové fázi ve Valencii si po domácím Španělsku poradili už po dvouhrách také s Jižní Koreou. Na úvodní bod znovu dokázal navázat Jiří Lehečka, který v souboji týmových jedniček porazil 6:1, 7:5 Soonwoo Kwona.

16:29 – Kanadští tenisté v Boloni po nečekané výhře nad domácími Italy porazili i Švédy a jsou jednou nohou ve čtvrtfinále Davisova poháru. První bod pro zemi javorového listu získal Vasek Pospisil po výhře 7:6, 5:7, 6:2 nad Leem Borgem, o vítězství pak druhý den po sobě rozhodl Gabriel Diallo, jenž porazil 6:4, 6:3 Eliase Ymera. 

18:39Vít Kopřiva týden po triumfu v rakouském Tullnu pokračuje na vítězné vlně i na dalším antukovém challengeru v polském Štětíně. Sedmou výhru v řadě si připsal proti Španělu Oriolu Rocovi, kterého zdolal ve dvou tie-breacích. Ve čtvrtfinále se střetne s Italem Flaviem Cobollim (h2h 1:0).

18:04 – Čeští tenisté v Davis Cupu udělali další krůček na cestě směrem k finálovému turnaji. Po středeční výhře nad Španělskem vstoupili vítězně i do duelu s outsiderem skupiny C Jižní Koreou, když Tomáš Macháč po téměř tříhodinovém boji udolal 7:6, 4:6, 6:2 soupeře z chvostu druhé světové stovky Seong Chan Honga (26). O výhře může rozhodnout v souboji týmových jedniček Jiří Lehečka proti Soon Woo Kwonovi.

14:05 – Čeští tenisté půjdou do souboje s Koreou ve skupině na finálovém turnaji Davis Cupu ve stejné sestavě jako ve středu proti Španělsku. Utkání rozehrají Tomáš Macháč se Seongchanem Hongem, pak dojde na duel jedniček Jiřího Lehečky se Soonwoo Kwonem a do čtyřhry jsou nahlášeni Jakub Menšík s Adamem Pavláskem a Jisung Nam s Minkyuem Songem.

12:43Sára Bejlek do svého největšího čtvrtfinále v kariéře nepostoupila. Sedmnáctiletá Češka nestačila ve druhém kole na podniku 125k ve Slovinsku 4:6, 4:6 na Eriku Andrejevovou, s níž hrála na turnaji čtyřhru.

10:59 – "Myslím, že i dnešní zápas byl pro mě emotivní. Bylo to z mé strany často nahoru a dolů. Moc dobře jsem nepodávala. Ale jak jsem řekla už včera, i když někdy nehrajete svůj nejlepší tenis, tak se vám podaří najít cestu k vítězství. Musela jsem tedy zabojovat," řekla Beatriz Haddadová Maiaová, příští soupeřka Barbory Krejčíkové, po postupu do čtvrtfinále v San Diegu.

Pozápasový ohlas Haddadové Maiaové.
Livesport

07:45 – Barbora Krejčíková se ve čtvrtfinále turnaje WTA 500 v San Diegu střetne se světovou dvacítkou Beatriz Haddadovou Maiaovou (h2h 2:0). Brazilka v Kalifornii zvládla i druhý třísetový souboj, ve 2. kole v nočním utkání udolala 7:5, 6:7, 6:2 Ukrajinku Martu Kosťukovou.

Sestřih zápasu Haddadová Maiaová – Kosťuková.
Livesport

06:50 – "První set byl hodně náročný, i když to podle skóre nevypadá. Neřekla bych, že jsem to pak měla pod kontrolou. Jen jsem se snažila trefovat své údery a být agresivní. Se svým výkonem jsem spokojená, byl to hodně dobrý výkon," řekla Barbora Krejčíková po výhře nad Anhelinou Kalininovou.

Rozhovor s Barborou Krejčíkovou v San Diegu po výhře nad Anhelinou Kalininovou
Livesport

06:19 – Barbora Krejčíková v Indian Wells pokračuje i ve čtyřhře s Kateřinou Siniakovou. České tenistky usilující o upevnění pozice v boji o start na Turnaji mistryň ve čtvrtfinále porazily 6:4, 6:1 dvojici Jekatěrina Alexandrovová a Aliaksandra Sasnovičová a poprvé od březnového triumfu v Indian Wells a sérii čtyř nepovedených turnajů vyhrály dva zápasy po sobě.

06:13 – Danielle Collinsová na domácí půdě v San Diegu zdolala 2:6, 6:3, 6:4 světovou šestnáctku Jelenu Ostapenkovou z Lotyšska, ve třetím vzájemném duelu si připsala první vítězství a teprve podruhé v sezoně si připsala skalp hráčky TOP 20. O obhájení loňského semifinále si devětadvacetiletá Američanka zahraje s Francouzkou Caroline Garciaovou (h2h 2:0), jež otočila zápas se Sloane Stephensovou a překazila americké čtvrtfinále.

Sestřih zápasu Jelena Ostapenková – Danielle Collinsová
Livesport

06:09 – Barbora Krejčíková se poprvé od zranění kotníku ve Wimbledonu a následné sérii čtyř porážek dočkala singlového vítězství. V San Diegu si poradila 6:2, 6:3 s ukrajinskou přemožitelkou Karolíny Plíškové Anhelinou Kalininovou a vzájemnou bilanci upravila na 3:0. Ve čtvrtfinále se střetne s Beatriz Haddadovou Maiaovou, nebo Martou Kosťukovou.

Sestřih zápasu Anhelina Kalininová – Barbora Krejčíková
Livesport

06:06 – Světová sedmička Ons Jabeurová počtvrté v sezoně nezvládla svůj první zápas na turnaji. Na podniku WTA 500 v San Diegu Tunisanka podlehla 4:6, 6:7 Anastasii Potapovové. Na tu už ve čtvrtfinále čeká domácí Sofia Keninová (h2h 0:0).

Sestřih zápasu Ons Jabeurová – Anastasia Potapovová
Livesport