Krejčíková potřetí v řadě končí v Paříži prvním kole, Bouzková i Siniaková zahájily vítězně

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Krejčíková potřetí v řadě končí v Paříži prvním kole, Bouzková i Siniaková zahájily vítězně

Aktualizováno
Barbora Krejčíková vypadla na French Open znovu v prvním kole
Barbora Krejčíková vypadla na French Open znovu v prvním koleProfimedia
Barbora Krejčíková (28) na Roland Garros nepřešla už potřetí za sebou první kolo, zápas s Viktorii Golubicovou ze Švýcarska prohrála 5:7 a 4:6. Naopak Marie Bouzková (25) zahájila letošní French Open skvělým způsobem, duel s Veronikou Kuděrmetovovou (27) z Ruska pro sebe získala po setech 6:2 a 6:4. Postup slaví i Kateřina Siniaková (28), která udolala v nervozním a deštěm přerušeném utkání Dalmu Galfiovou z Maďarska 7:5 a 7:6.

Bouzková – Kuděrmetovová 6:2, 6:4

Bouzková sice s Kuděrmetovovou jasně prohrála před necelými dvěma týdny na turnaji v Římě, tentokrát ale dokázala vyřadit 29. nasazenou hráčku díky hře s mininem chyb. Česká tenistka relativně snadno získala první sadu a ve druhé vedla už 4:1. Ruská tenistka však srovala na 4:4 a nadechovala se k obratu. Bouzková však v posledních dvou gamech opět zpřesnila hru a při servisu soupeřky proměnila hned první mečbol. 

Pro Bouzkovou je to teprve druhý postup do druhého kola na pařížském antukovém grandslamu. Před dvěma lety ale po vítězství nad Anastasií Gasanovovou do dalšího utkání s Elize Mertensovou nepostoupila.

Bouzková ve svém dalším utkání potká papírově slabší Janu Fettovou z Chorvatska, která přehrála Španělku Jessiku Bouzasovou Maneirovou. 

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Enetpulse

Siniaková – Gálfiová 7:5, 7:6

Kateřina Siniaková se v souboji s Dalmou Gálfiovou dlouho trápila. Maďarka, která figuruje na 143. místě světového žebříčku, se do hlavní soutěže pařížského klání dostala jako lucky-looser, v souboji s českou tenistkou ale hrála odvážně a byla za to často odměněna.

Siniaková sice v první sadě smazala ztrátu 1:3 a navzdory dvěma prohraným podáním získala set poměrem 7:5 a šla do vedení. Ve druhém dějství se situace, česká tenistka prohrávala už 1:4, následně ale dvěma brejky otočila skóre na 5:4 a šla podávat. Jenže servis ztratila čistou hrou a Galfiová si řekla o tiebreak.

Zkrácenou hru druhé sady rozhodl už úvod, ve kterém si Siniaková vybojovala vedení 4:0 a poté už dokázala dopodávat k postupu.

Statistika zápasu
Statistika zápasuLivesport / Enetpulse

Krejčíková – Golubicová 5:7, 4:6

Barbora Krejčíková neměla v utkání s Viktorií Golubicovou vůbec dobrý úvod. I když měla hned v první hře dva brejkboly, tak prohrála první čtyři hry. Pak se sice dokázala skóre otočit a za stavu 6:5 podávala na vítězství v setu, nicméně po dalších chybách pustila soupeřku do tiebreaku, který ztratila.

Krejčíkové se v téměř prázdné aréně Suzanne Lenglenové nedařilo ani v dalších gamech. Za stavu 1:1 ve druhém dějství už počtvrté ztratila své podání a Golubicová využila své pohody odskočila na 1:3. A i když pak vydřela srovnání skóre, znovu za stavu 4:4 ztratila svůj servis a švýcarská tenistka zápas dopodávala.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuLivesport / Enetpulse

Barbora Krejčíková vypadla v Paříži potřetí v řadě už v prvním kole. Po triumfu v roce 2021 ji postupně v úvodních zápasech přehrály Diane Parryová, o rok později Lesja Curenková a nyní Viktoria Golubicová. 

Stejně tak neúspěšné jsou její poslední měsíce. Od čtvrtfinále Australian Open vyhrála jen jediný zápas, když jí v Abú Dhabí skrečovala Sara Sorribesová Tormová. Na antuce padla v prvním kole ve Stuttgartu, v Madridu i Štrasburku a krizi potvrdilo i pařížské vystoupení.

Ósaková vyhlíží Šwiatekovou

Naomi Ósakaová zvládla nelehký souboj s Italkou Lucií Bronzettiovou a popáté v kariéře prolomila brány druhého kola pařížského grandslamu. Se soupeřkou, která figuruje na 48. místě světového žebříčku, strávila na kurtu více než dvě hodiny a nakonec rozhodující třetí sadu pro sebe získala 7:5.

Ósakaové se sice málo trefovala do prvního servisu, ale když ji její největší zbraň držela, tak získávala klíčové body. V utkání nastřílela šest es a odvrátila také tři ze čtyř brejkbolů. Nakonec slavila úspěch její ofenzivní hra, Japonka sice vyrobila 45 nevynucených chyb, ale také nasbírala téměř trojnásobně více vítězných míčů (31:11). Ve druhém kole by tak mohlo dojít na souboj grandslamových šampionek, možnou soupeřkou Ósakaové je současná světová jednička Iga Šwiateková.