Djokovič se odhlásil z Masters v Madridu, o pozici světové jedničky zatím nepřijde

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Djokovič se odhlásil z Masters v Madridu, o pozici světové jedničky zatím nepřijde
Djokovič se oficiálně odhlásil ze druhého letošního podniku ATP Masters 1000 na antuce v Madridu.
Djokovič se oficiálně odhlásil ze druhého letošního podniku ATP Masters 1000 na antuce v Madridu.Profimedia
Novak Djokovič (36) se sedm dní po nečekané porážce v semifinále v Monte Carlu s Casperem Ruudem (25) oficiálně odhlásil ze druhého letošního podniku ATP Masters 1000 na antuce v Madridu. Světová jednička se už před sezonou rozhodla výrazně redukovat počet turnajů a soustředit síly na nejdůležitější akce s vrcholem na olympiádě. O pozici v čele žebříčku ale zkušený Srb zatím stále nepřijde.

Djokovič v aktuální sezoně šetří silami. Soustředí se především na úspěch na Roland Garros, na kterém se letos koná nejen tradiční antukový grandslam, ale v létě také olympijský turnaj, z něhož by rád získal premiérové zlato.

V roce 2024 se srbský tenista, který za měsíc oslaví 37. narozeniny, představil zatím jen na třech individuálních akcích a nejenže nezískal titul, ale nezahrál si ani finále. Na Australian Open padl v semifinále s Jannikem Sinnerem, v Indian Wells vypadl ve třetím kole s Lucou Nardim a minulý týden v Monte Carlu ho do finále nepustil Casper Ruud.

Nyní Djokovič odpočívá a tráví volný čas doma v rodném Srbsku se svou rodinou. A jak už dříve naznačil, v následujících dvou týdnech se nezúčastní antukového Masters 1000 v Madridu, z něhož se dnes oficiálně odhlásil.

Vítěz 24 grandslamů ve španělské metropoli získal tři tituly (2011, 2016, 2019), od posledního triumfu však startoval už jen před dvěma lety, kdy prohrál semifinálovou bitvu s domácím mladíkem Carlosem Alcarazem.

Aktuální žebříček ATP.
Aktuální žebříček ATP.Livesport

Nejstarší světová jednička v historii a nejdéle vládnoucí muž pořadí ATP navzdory další neúčasti nepřijde o svou pozici v čele žebříčku, především Sinner ale může bodové manko výrazně stáhnout. Právě Ital si v Madridu odbyde premiéru v roli nasazené jedničky na podniku Masters.

Před French Open má Djokovič v plánu už jen Masters v Římě, který startuje 8. května.