Tennis Tracker: Alcaraz se odhlásil z Říma, Krejčíková a Pavlásek jsou v Madridu ve finále

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Alcaraz se odhlásil z Říma, Krejčíková a Pavlásek jsou v Madridu ve finále

Carlos Alcaraz přijde o Masters v Římě
Carlos Alcaraz přijde o Masters v ŘíměProfimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 3. května?

Hlavní události

20:44Jiří Lehečka si své dosud největší semifinále dlouho neužil. Na antukovém Masters 1000 v Madridu nejlepší český tenista vzdal za stavu 3:3 kvůli obnoveným bolestem zad Félixi Augeru-Aliassimemu. Kanadský tenista, kterému postup usnadnil už třetí soupeř včetně Jakuba Menšíka, si o nejcennější trofej zahraje s Rusem Andrejem Rubljovem.

Sestřih zápasu

Jiří Lehečka v sedmém gamu vzdal
Livesport

17:23 – Andrej Rubljov před pár dny na antuce v Madridu přerušil šňůru čtyř porážek a nyní na ní po výhře 6:4, 6:3 nad Američanem Taylorem Fritzem a sérii již pěti vítězství slaví postup do svého pátého finále turnaje Masters 1000. O celkově 16. titul a druhý triumf z tisícovek si šestadvacetiletý Rus zahraje s Jiřím Lehečkou, nebo Félixem Augerem-Aliassimem.

Sestřih zápasu

Andrej Rubljov vyhrál popáté v řadě
Livesport

16:07 – Český deblový specialista Adam Pavlásek si na antuce v Madridu zahraje své největší finále. Do boje o titul z turnaje Masters 1000 postoupili s Uruguaycem Arielem Beharem bez boje poté, co Španěl Marcel Granollers a Argentinec Horacio Zeballos ze soutěže odstoupili kvůli zranění Jihoameričana jen den po zajištění si postu světových jedniček ve čtyřhře. Pavlásek s Beharem se o cennou trofej a posun na postupovou příčku ve hře o Turnaj mistrů utkají s Američanem Sebastianem Kordou a Australanem Jordanem Thompsonem. Devětadvacetiletý vítěz osmi challengerů Pavlásek si jediné finále na okruhu ATP zahrál loni v Antverpách právě s Beharem, ale na titul nedosáhli. 

14:54Barbora Krejčíková a Němka Laura Siegemundová na antukové tisícovce v Madridu proměnily čtvrtý společný turnaj v premiérové finále. V boji o něj česko-německý pár porazil 6:3, 7:5 nejvýše nasazené belgicko-tchajwanské duo Elise Mertensová a Su-Wei Hsieh a zápasovou bilanci vylepšil na 11:1.

13:27Carlos Alcaraz kvůli problémům se svalem v oblasti pravého předloktí přijde o třetí ze čtyř přípravných turnajů před Roland Garros. Po Monte Carlu a Barceloně se odhlásil také z podniku Masters 1000 v Římě, kde loni vypadl v 3. kole. "Po turnaji v Madridu jsem v ruce cítil určité nepohodlí. Dnes jsem podstoupil několik testů, které odhalily otok svalu v důsledku nedávného zranění. Musím si odpočinout, abych hrál zase bez bolestí," oznámil dvacetiletý Španěl na sociálních sítích.

Další zprávy

17:37 – Kateřina Siniaková se v semifinále antukového turnaje WTA 125k ve španělské Lleidě střetne s Camilou Osoriovou (H2H 0:0). Dvaadvacetiletá Kolumbijka ve čtvrtfinále udolala až po odrácení tří mečbolů a 3 hodinách a 14 minutách boje 4:6, 7:6, 7:6 Polku Magdalenu Frechovou.

16:04Kateřina Siniaková na antukovém turnaji WTA 125k ve španělské Lleidě porazila ve svém prvním letošním čtvrtfinále 2:6, 6:2, 6:1 Američanku Ashlyn Kruegerovou a postoupila mezi kvarteto nejlepších. O místo ve finále si druhá nasazená Češka zahraje s Polkou Magdalenou Frechovou, nebo Kolumbijkou Camilou Osoriovou.

15:26Tereza Martincová potřetí v sezoně odstoupila z rozehraného turnaje. Na antukovém podniku ITF W100 v německém Wiesbadenu devětadvacetiletá Češka nedohrála čtvrtfinále proti domácí nasazené trojce Jule Niemeierové, které skrečovala za stavu 0:6 a 0:1.