Tennis Tracker: Djokovič, Murray, Medveděv a Alcaraz. Dimitrov umí zaskočit největší hvězdy

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Djokovič, Murray, Medveděv a Alcaraz. Dimitrov umí zaskočit největší hvězdy

Grigor Dimitrov čas od času zaskočí velkou hvězdu.
Grigor Dimitrov čas od času zaskočí velkou hvězdu.Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se děje 12. října?
Moment dne ATP ze zápasu Fábián Marozsán – Hubert Hurkacz
Livesport
Moment dne WTA ze zápasu Zhuoxuan Bai – Darja Kasatkinová
Livesport

18:43 – Světová sedmička Ons Jabeurová krátce po dnešním postupu do čtvrtfinále turnaje WTA 500 v Zhengzhou ze soutěže kvůli zranění pravého kolena odstoupila. "Moc mě mrzí, že musím odstoupit, protože moje koleno není stoprocentní. Ale musím říct, že jsem si to tu užila a doufám, že se sem zase vrátím," řekla Tunisanka s ohledem na blížící se start na Turnaji mistryň. Do semifinále pustila bez boje Darju Kasatkinovou, která si o finále zahraje v sobotu s Barborou Krejčíkovou, nebo Lesjou Curenkovou.

18:05 – "Byl to velmi těžký zápas. První set byl vyrovnaný a nakonec jsem ho dokázala získat. Ona ve druhém bojovala do posledního míčku. Takže jsem spokojená s tím, jak jsem hrála a že jsem vyhrála, protože to tady byl můj první zápas," řekla Barbora Krejčíková po výhře nad Petrou Martičovou.

Rozhovor s Barborou Krejčíkovou po výhře nad Petrou Martičovou.
Livesport

17:16Barbora Krejčíková úspěšně vstoupila do turnaje WTA 250 v čínském Zhengzhou. Nejvýše nasazená Češka porazila 7:5, 6:1 Chorvatku Petru Martičovou, oplatila jí letošní porážku z Madridu a postoupila do čtvrtfinále. V něm se utká s Ukrajinkou Lesjou Curenkovou.

15:59Linda Fruhvirtová v Hongkongu potvrzuje návrat do formy. Jedna z nejtalentovanějších teenagerek na okruhu porazila 6:3, 7:5 šampionku dvou letošních dívčích grandslamů a bývalou juniorskou světovou jedničku Alinu Kornějevovou a už podruhé během dvou týdnů postoupila do čtvrtfinále. O třetí kariérní semifinále bude bojovat proti Leylah Fernandezové, nebo další ruské kometě Miře Andrejevové.

Sestřih zápasu Alina Kornějevová – Linda Fruhvirtová.
Livesport

15:35Sebastian Korda udolal v Šanghaji po téměř tříhodinové bitvě 6:7, 6:2, 7:6 krajana Bena Sheltona a poprvé v kariéře postoupil do semifinále turnajů Masters. O třetí letošní, celkově sedmé a největší finále si syn slavného bývalého českého tenisty reprezentující Spojené státy zahraje s Hubertem Hurkaczem.

Sestřih zápasu Ben Shelton – Sebastian Korda.
Livesport

14:18Kateřina Siniaková se ve čtvrtfinále v Hongkongu střetne se šampionkou ročníku 2017 Anastasií Pavljučenkovovou. Bývalá světová jedenáctka pokračuje v solidních výkonech z posledních měsíců, ve druhém kole zdolala 7:5, 1:6, 6:1 nasazenou dvojku Beatriz Haddadovou Maiaovou a vyhrála v tomto dějišti i sedmý zápas.

13:55Ons Jabeurová úspěšně zahájila své působení na podniku WTA 500 v Zhengzhou. Nasazená čtyřka si v úvodním zápase poradila 6:3, 7:6 s Luciou Bronzettiovou a postoupila do čtvrtfinále. V něm se šampionka nedávné akce v čínském Ningbu utká s domácí nadějí Zhuoxuan Bai, nebo turnajovou osmičkou Darjou Kasatkinovou.

Sestřih zápasu Ons Jabeurová – Lucia Bronzettiová.
Livesport

11:39Ljudmila Samsonovová skončila na podniku WTA 500 v Zhengzhou překvapivě již ve druhém kole. Nasazená Ruska nestačila 6:3, 2:6, 1:6 na kvalifikantku Lauru Siegemundovou, která v žebříčku figuruje o téměř 100 míst níže. Němka bude ve čtvrtfinále čelit Jasmine Paoliniové. Je jisté, že finalistkou z dolní poloviny pavouka bude nenasazená hráčka.

11:23Marie Bouzková uspěla ve čtvrtek v jihokorejském Soulu ve dvouhře i čtyřhře. Po boku bývalé deblové světové jedničky Bethanie Mattekové-Sandsové porazila ve čtvrtfinále 4:6, 6:3, 10:2 Eminu Bektasovou a Kimberly Birrellovou a stále navazuje na triumf na WTA 1000 v Pekingu, který vybojovala se Sarou Sorribesovou.

10:53Hubert Hurkacz zastavil v Šanghaji po setech 4:6, 6:1, 6:3 senzační tažení Fábiána Marozsána a znovu vylepšil své maximum na čínském podniku Masters. O své teprve druhé finále v probíhající sezoně bude vítěz únorového podniku v Marseille usilovat proti Benovi Sheltonovi, nebo Sebastianovi Kordovi.

Sestřih zápasu Fábián Marozsán – Hubert Hurkacz.
Livesport

10:04Jessica Pegulaová pokračuje v Soulu v útoku na svůj čtvrtý kariérní triumf. Nasazená jednička a největší favoritka neztratila set ani ve druhém zápase a za 63 minut si poradila 6:3, 6:1 s Ashlyn Kruegerovou. Ve čtvrtfinále změří síly s další krajankou Claire Liuovou.

Sestřih zápasu Jessica Pegulaová – Ashlyn Kruegerová.
Livesport

06:40 – Bulharský tenista Grigor Dimitrov už si počtvrté ve své kariéře – a pokaždé na Masters – vyšlápl na prvního či druhého hráče žebříčku ATP. Vůbec poprvé se mu to podařilo v roce 2013, kdy v Madridu zaskočil Novaka Djokoviče. Na další cenný skalp pak čekal tři roky, v Miami 2016 porazil Andyho Murrayho. A před středeční výhrou nad Carlosem Alcarazem naposledy šokoval v roce 2021, když v Indian Wells postoupil na úkor Daniila Medveděva. Vedle čtyř vítězství však Bulhar posbíral s největšími hvězdami (hráči TOP 2) i 26 porážek.

06:24Marie Bouzková v Soulu vyhrála nad Němkou Evou Lysovou první set hladce 6:1, načež jí soupeřka kvůli zdravotním potížím vzdala. V teprve druhém letošním čtvrtfinále si zahraje o první semifinále po dvanácti měsících s Číňankou Yue Yuan (h2h 0:0).

Sestřih zápasu Eva Lysová – Marie Bouzková
Livesport