Tennis Tracker: Martincová otočila derby s Palicovou, Američané v Davis Cupu nezaváhali

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Martincová otočila derby s Palicovou, Američané v Davis Cupu nezaváhali

Tereza Martincová ve Francii vyřadila krajanku Barboru Palicovou
Tereza Martincová ve Francii vyřadila krajanku Barboru PalicovouReuters
Nový rok, nová sezona. Tenis se na Livesport Zprávách vrací do akce. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 1. února?

00:06 – Světová dvanáctka, nasazená jednička a finalistka z roku 2019 Jelena Ostapenková zvládla s odřenýma ušima úvodní vystoupení v Linci. S Dánkou Clarou Tausonovou šla i ve druhém vzájemném zápase do tří setů, rozhodující sadu nakonec ovládla v tie breaku a vyhrála 3:6, 6:4, 7:6. Letošní bilanci si lotyšská hráčka vylepšila na 8:1.

23:41 – Nočním zápasem vstoupil do turnaje ATP 250 v Montpellier i největší favorit Holger Rune. Osmý hráč světa čelil španělskému antukáři Pablu Llamasovi, který v Montpellier prošel kvalifikací a v prvním kole vyřadil trojnásobného šampiona Richarda Gasqueta. A byť s ním měl dánský tenista v prvním setu dost práce, nakonec jej přehrál 7:5 a 6:2.

21:57 – Třetí nasazený Félix Auger-Aliassime se ve svém úvodním vystoupení na halovém turnaji ATP 250 v Montpellier pořádně nadřel. Domácího osmifinalistu letošního Australian Open Arthura Cazauxe zdolal až po 2 hodinách a 47 minutách boje 7:5, 2:6, 7:6, když vývoj rozhodují sady otočil ze stavu 3:5 a 0:15 ziskem osmi fiftýnů v řadě. Ve čtvrtfinále se kanadský tenista utká s dalším Francouzem Haroldem Mayotem (h2h 0:0).

21:32Anastasia Potapovová v Linci vyhrála i sedmý zápas a dál míří za premiérovým obhájením triumfu na okruhu WTA. Ve druhém kole ale měla namále, Italku Elisabettu Cocciarettovou zdolala až po odvrácení dvou mečbolů a tříhodinovém boji 2:6, 7:6, 7:5. Ve čtvrtfinále se dvaadvacetiletá Ruska střetne s druhou nasazenou krajankou a finalistkou z roku 2018 Jekatěrinou Alexandrovovou (h2h 1:0).

21:17 – Christopher Eubanks si v 27 letech odbyl vítězný debut v Davis Cupu. V kvalifikačním duelu proti Ukrajině v litevském Vilniusu porazil 6:3, 6:2 hráče z chvostu až páté světové stovky Vjačeslava Bělinského a vedení Američanů zvýšil na 2:0. Eubanks nastoupil místo Taylora Fritze, kterého do hry nepustilo zranění pravé kyčle.

19:30 – Američtí tenisté se v kvalifikačním zápase Davisova poháru proti Ukrajině, které čelí z bezpečnostních důvodů v litevském Vilniusu, ujali očekávaného vedení. Favorizovaný Sebastian Korda se ale na výhru v úvodní dvouhře proti Oleksii Krutychovi nečekaně nadřel, soupeře ze čtvrté světové stovky zdolal až po třísetovém boji 6:3, 6:7, 6:4.

17:26Dajana Jastremská týden po porážce v semifinále Australian Open druhou výhru na turnaji WTA 500 v Linci nepřidala. Na třiadvacetiletou Ukrajinku, jež v Melbourne odehrála včetně kvalifikace devět zápasů, v Rakousku dolehla únava po náročném přesunu a s Chorvatkou Donnou Vekičovou prohrála jednoznačně 1:6, 1:6.

17:04Zdeněk Kolář na halovém challengeru v německém Koblenzu porazil 6:3, 7:6 Francouze Tristana Lamasineho a poprvé od srpnové kvalifikace US Open vyhrál dva zápasy po sobě. O obhájení loňského semifinále se pátý nasazený Čech utká s domácím Oscarem Ottem, nebo Hazemem Nawem ze Sýrie.

16:32Kateřina Siniaková na své neoblíbené akci v rakouském Linci díru do světa neudělá. Sedmadvacetiletá Češka sice letos poprvé vyhrála zápas v hlavní soutěži, den poté ale další třísetový duel nezvládla. Ve druhém kole podlehla i vinou deseti ztracených servisů 3:6, 7:5, 4:6 Francouzce Claře Burelové a s podnikem kategorie WTA 500 se rozloučila.

15:57Elise Mertensová čtyři dny po triumfu na Australian Open ve čtyřhře žen úspěšně vstoupila do dvouhry na halovém podniku WTA 500 v rakouském Linci. Čtvrtá nasazená Belgičanka smetla 6:1, 6:3 Luciu Bronzettiovou, jež nenavázala na předchozí skalp Angelique Kerberové. Ve čtvrtfinále se finalistka z roku 2020 Mertensová utká s šampionkou ze sezony 2015 Anastasií Pavljučenkovovou (h2h 1:2).

14:22Linda Fruhvirtová na turnaji WTA 250 v thajském Hua Hin na svou první letošní výhru v hlavní soutěži nenavázala. Osmnáctiletá Češka v boji o místo ve čtvrtfinále nestačila na čínskou obhájkyni titulu Lin Zhu, které podlehla hladce dvakrát 2:6.

13:02Anna Karolína Schmiedlová skončila na turnaji v Hua Hin ve druhém kole. Nasazená slovenská tenistka nestačila na čínskou sousedku ze světového žebříčku Yafan Wang, které podlehla hladce 2:6, 4:6.

12:14 – Český souboj ve druhém kole halového turnaje ITF W75 ve francouzském Andrezieux-Boutheon vyhrála zkušenější Tereza Martincová. Nasazená šestka porazila devatenáctiletou Barboru Palicovou 4:6, 6:3, 6:2, vyhrála i druhý vzájemný duel a navázala na první letošní výhru v hlavní soutěži. Ve čtvrtfinále se utká s druhou nasazenou Švédkou Rebeccou Petersonovou, nebo Belgičankou Magali Kempenovou.

10:55Katie Volynetsová v thajském Hua Hin zdolala po takřka tříhodinovém boji 5:7, 6:2, 6:2 čtvrtou nasazenou Němku Tatianu Mariaovou a podruhé v kariéře a poprvé mimo domácí půdu postoupila do čtvrtfinále turnaje WTA. O vyrovnání svého maxima z loňského Austinu si dvaadvacetiletá Američanka zahraje se Slovenkou Annou Karolínou Schmiedlovou, nebo Číňankou Yafan Wang.

09:20 – Mezi ženami kralovala v tomto ohledu Marta Kosťuková, která na nedávném grandslamu v Melbourne zahrála 186 vítězných úderů.

06:42 – Daniil Medveděv má na kontě nejvíce vítězných úderů (289) v hlavní soutěži mužské dvouhry na Australian Open 2024.