Tennis Tracker: Macháč odstoupil z turnaje Masters v Římě, Muchová už trénuje s raketou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Macháč odstoupil z turnaje Masters v Římě, Muchová už trénuje s raketou

Macháč nakonec na Masters v Římě startovat nebude.
Macháč nakonec na Masters v Římě startovat nebude.AFP
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 9. května?

Hlavní události

15:08Tomáš Macháč kvůli nemoci odstoupil z právě probíhajícího Masters v Římě, kde měl ve čtvrtek vstoupit do turnaje soubojem s domácím Matteem Arnaldim. Mužská část prestižního podniku tak bude pokračovat bez české účasti, ve středu vypadl Jakub Menšík a do italské metropole kvůli zranění nedorazil Jiří Lehečka.

Sestřih utkání Nadal – Bergs

Rafael Nadal mohl poprvé v kariéře prohrát dva zápasy po sobě na nejpomalejším povrchu. Antukový král ale včas zabral a v úvodním kole probíhajícího Masters v Římě nakonec kvalifikanta a hráče druhé stovky žebříčku Zizoua Bergse zdolal 4:6, 6:3, 6:4. V dalším kole se 10násobný šampion tohoto podniku utká se světovou devítkou Hubertem Hurkaczem (H2H 0:0). Více informací najdete v článku.

Nadal se proti Bergsovi překvapivě nadřel.
Livesport

10:36 – Karolína Muchová po dlouhých měsících rekonvalescence začala trénovat s raketou. Česká tenistka hrála poslední zápas loni v září na grandslamovém US Open, poté řešila problémy se zápěstím a v únoru musela podstoupit operaci. O svém návratu ke hře informovala své fanoušky prostřednictvím instagramu, první trénink s údery raketou absolvovala v Praze v hale štvanického areálu.

Sestřih utkání Fognini – Evans + Rozhovor

Fabio Fognini potěšil domácí publikum na Masters v Římě, když v dvouapůlhodinové bitvě přemohl 6:4, 3:6, 6:2 trápícího se Daniela Evanse, který si zhoršil letošní bilanci na 3:11. Bývalý devátý hráč světa startující na divokou kartu bude pokračovat v působení na domácí tisícovce soubojem s nasazenou jedenáctkou Taylorem Fritzem (H2H 1:1).

Fognini zvládl první kolo na domácí akci Masters v Římě.
Livesport
Rozhovor s Fogninim po postupu.
Livesport

Další zprávy

22:49Markéta Vondroušová zahodila v úvodním zápase na tisícovce v Římě náskok setu a brejku a v rozhodujícím dějství byla několikrát jediný míček od manka dvou brejků. Úřadující wimbledonská šampionka nakonec přetlačila Anu Bogdanovou 6:2, 3:6, 6:4. O už čtvrté osmifinále při pátém startu v tomto dějišti se utká s další rumunskou soupeřkou Soranou Cirsteaovou (H2H 1:3). Více informací najdete v článku.

22:27Iga Šwiateková dle očekávání suverénně odstartovala své letošní působení na antukové tisícovce v Římě. Dvojnásobná šampionka v úvodním zápase deklasovala 6:0, 6:2 Bernardu Peraovou a o osmifinále si zahraje s Julií Putincevovou (H2H 3:0).

20:45Brenda Fruhvirtová nedosáhla na svou první vítěznou sérii v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu ani na tisícovce v Římě. Sedmnáctiletá česká kvalifikantka v italské metropoli zvládla tři zápasy, ale ve druhém kole podlehla i vinou zranění levé nohy 5:7, 0:6 nasazené Soraně Cirsteaové. Rumunka bude další soupeřkou Markéty Vondroušové, nebo krajanky Any Bogdanové. Více informací najdete v článku.

20:10Coco Gauffová žádné překvapení ve svém úvodním zápase na tisícovce v Římě nepřipustila. Světová trojka si poradila dvakrát 6:3 s Magdalenou Frechovou a čtvrtým rokem po sobě prošla v tomto dějišti do třetího kola. Loni v něm vypadla s Marií Bouzkovou a letos v něm narazí na Elinu Avanesjanovou, nebo Jaqueline Cristianovou.

18:19Naomi Ósakaová zaregistrovala na probíhající tisícovce v Římě svou první vítěznou sérii na antukových dvorcích od French Open 2019 a také svůj premiérový skalp TOP 20 na nejpomalejším povrchu. Bývalá světová jednička a vítězka čtyř hardových grandslamů, která se letos vrací po mateřské pauze, přehrála snadno 6:3, 6:2 Martu Kosťukovou. Ve třetím kole se střetne s nasazenou desítkou Darjou Kasatkinovou (H2H 1:0).

16:13Jiří Veselý si na domácím challengeru v Praze zahraje své první čtvrtfinále od loňského dubna, kdy se vrátil po zdravotní pauze na další domácí akci této kategorie v Ostravě. Po bitvě s Alejandrem Morem v prvním kole měl práci usnadněnou, když mu po prohrané úvodní sadě (1:6) vzdal třetí nasazený Marco Trungelliti. Bývalá česká jednička bude bojovat o své první semifinále od dubna 2022 proti Giovannimu Foniovi, či Benjaminovi Bonzimu.

15:33Julie Štruplová se na podniku W75 ve slovenské Trnavě dostala do svého největšího čtvrtfinále, prvního na akcích větších než W35. Devatenáctiletá Češka zdolala 6:7, 6:4, 6:3 Tatianu Prozorovovou a dále vyzve nasazenou trojku Tamaru Zidanšekovou (H2H 0:0).

15:22Dominika Šalková skončila v posledních dvou ročnících na turnaji W75 v Praze ve druhém kole, ale letos do čtvrtfinále postoupila. Nasazená čtyřka si poradila 6:3, 6:2 s Jaimee Fourlisovou z Austrálie a ve čtvrtfinále se střetne s turnajovou pětkou Katerynou Baindlovou (H2H 0:0).

14:05Jesika Malečková si na akci W75 v Praze zahraje o své největší semifinále v kariéře. Devětadvacetiletá Češka přehrála ve druhém kole 6:4, 6:2 nasazenou Priscillu Honovou a poprvé v sezoně postoupila do čtvrtfinále. V něm se utká s Leyre Romerovou (H2H 0:1).

14:01Ivana Šebestová překvapila v prvním kole na podniku W75 v Praze skalpem nasazené jedničky Suzan Lamensové, ale další výhru nepřidala. V souboji o čtvrtfinále schytala výprask 1:6, 0:6 od Leyre Romerové ze Španělska.

13:30Nikola Bartůňková je od poloviny dubna suspendována a nemůže startovat na žádných oficiálních mezinárodních turnajích pořádaných ITF či WTA. Česká teenagerka, která se loni probojovala do finále juniorky ve slavném Wimbledonu, měla pozitivní dopingový test na látku trimetazidin. Více informací najdete v článku.

13:03Linda Nosková v úvodním zápase na tisícovce v Římě přehrála 6:3, 7:6 domácí outsiderku a divokou kartu Lucreziu Stefaniniovou a postupem do třetího kola si vylepšila své osobní maximum na prestižní akci ve Foro Italicu. O své třetí kariérní osmifinále na prestižních akcích WTA 1000 bude usilovat proti Shelby Rogersové, nebo Qinwen Zheng. Více informací najdete v článku.

12:22Angelique Kerberová chytla v Římě parádní formu a do třetího kola prošla se ztrátou pouhých čtyř gamů a už podruhé na turnaji nadělila kanára. Bývalá světová jednička a trojnásobná grandslamová šampionka, která se letos vrací po mateřské pauze, deklasovala 6:3, 6:0 loňskou semifinalistku Veroniku Kuděrmetovovou. O osmifinále se utká s Aljaksandrou Sasnovičovou, či Jekatěrinou Alexandrovovou.

10:06 – Do římského Masters vstoupí ve čtvrtek také Rafael Nadal. Bývalá světová jednička naskočí poprvé od vyřazení od Jiřího Lehečky v Madridu. Španěla čeká na italské antuce 108. hráč světa, Belgičan Zizou Bergs.