Tennis Tracker: Osoriová je Palermu ve čtvrtfinále, v Olomouci končí i poslední Češka

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Osoriová je Palermu ve čtvrtfinále, v Olomouci končí i poslední Češka

Camila Osoriová je v Palermu ve čtvrtfinále.
Camila Osoriová je v Palermu ve čtvrtfinále.Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se děje 21. července?
WTA moment dne.
Livesport
ATP moment dne.
Livesport

23:55 – "Myslím, že Paul byl v první sadě mnohem lepší než já, od stavu 3:1 ve druhém setu jsem se však chytil a měl trochu navrch," prohlásil v pozápasovém rozhovoru Isner.

Pozápasový ohlas Isnera.
Livesport

23:50 – Téměř tříhodinou čtvrtfinálovou bitvu zvládl, překvapivě, 126. hráč světa John Isner. V Newportu vyřadil po setech 4:6, 6:3, 7:6(4) žebříčkovou čtrnáctku a krajana Tommyho Paula. V semifinále vyzve 18letého Michelsena.

Sestřih zápasu Isner – Paul.
Livesport

23:40 – Darja Kasatkinová končí na turnaji WTA 250 v Palermu stejně jako při své jediné předchozí účasti v roce 2020 po třísetové porážce s domácí Jasminou Paoliniovou. Italská tenistka zdolala světovou jedenáctku a nasazenou jedničku ve čtvrtfinálovém duelu 6:4, 4:6, 6:3, když zápas ukončila ziskem pěti gamů v řadě, a ve vzájemné bilanci se ujala vedení 3:2. O třetí finále a první na antuce si zahraje se Španělkou Sorribesovou.

Sestřih zápasu Kasatkinová – Paoliniová.
Livesport

22:40 – Carlos Alcaraz si vítězný debut ve smíšené čtyřhře nepřipsal. Na Hopman Cupu v Nice s krajankou Rebekou Masárovou prohráli 3:6, 1:6 s Davidem Goffinem a Elise Mertensovou a Španělé tak Belgičanům podlehli 1:2 na zápasy. Teoretickou šanci postoupit do finále tak mají stále všechny tři týmy ve skupině B, ve které jsou ještě Chorvaté.

21:35 – Egyptská tenistka Mayar Sherifová si na turnaji v Palermu zahraje semifinále. V pátek si totiž poradila s Camilou Osoriovou bez větších potíží v poměru 6:4, 6:1.

Sestřih zápasu Osoriová – Sherifová.
Livesport

21:30 – Švýcarští šampioni z let 2018 a 2019, kdy se soutěž konala naposledy, i bez Belindy Bencicové znovu postoupili do finále Hopman Cupu. Letos na antuce v Nice vyhráli svou skupinu v konkurenci Dánů a Francouzů, které dnes v přímém souboji o 1. místo zdolali 2:1. Leandro Riedi a Céline Naefová v rozhodujícím mixu porazili Richarda Gasqueta a Alizé Cornetovou 6:4, 7:5.

21:05Alex Michelsen při svém teprve druhém vystoupení na turnaji ATP vyhrál už třetí zápas. Dnes na domácí trávě v Newportu osmnáctiletý Američan porazil 6:3, 6:3 čtvrtého nasazeného krajana Mackenzieho McDonalda a postoupil do semifinále. V něm čeká na vítěze dalšího amerického duelu Isner-Paul.

20:45 – Až 183. hráč světa Hamad Medjedovič na antuce ve Gstaadu pokračuje v připisování prvních výher na okruhu ATP. Srbský mladík, jenž před třemi dny oslavil 20. narozeniny, dnes porazil 6:3, 6:3 Němcem Yannicka Hanfmanna, včetně kvalifikace vyhrál pátý zápas v řadě a postoupil do semifinále. V něm na něj čeká Argentinec Pedro Cachín.

20:30Carlos Alcaraz pouhých pět dní po triumfu na travnatém Wimbledonu zvládl zápas na antuce. Na úvod Hopman Cupu v Nice první světa zdolal 4:6, 6:4, 10:8 Davida Goffina (32), přestože ve druhém setu musel dvakrát dotahovat manko brejku, a duel Španělů s Belgičany vyrovnal na 1:1. S krajankou Rebekou Masárovou večer nastoupí ještě do smíšené čtyřhry. Více informací najdete v článku.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

18:45Dalibor Svrčina na antukovém challengeru ve finském Tampere porazil 7:6, 6:1 třetího nasazeného Slováka Lukáše Kleina, přestože v prvním setu prohrával 2:5 a čelil setbolům, a vyhrál i třetí vzájemný zápas. O finále si 20letý Čech zahraje s Němcem Henrim Squirem.

18:40 – "Jsem rád, že jsem ve svém druhém semifinále v řadě v Bastadu. Dnes jsem hrál opravdu skvělý tenis a jsem spokojený se svým výkonem, navíc se to povedlo ve dvou setech proti mému nejlepšímu příteli," prohlásil Rubljov v pozápasovém rozhovoru.

Pozápasový rozhovor Rubljova.
Livesport

18:35 – Francisco Cerúndolo úspěšně pokračuje na své první akci v roli obhájce titulu. V Bastadu, kde před rokem slavil premiérový triumf na okruhu ATP, v podvečerním čtvrtfinále přehrál dvakrát 6:3 krajana Federica Coriu a vzájemnou bilanci upravil na 3:6. O finále si zahraje s Rubljovem.

17:15 Šampion z roku 2019 Albert Ramos na antuce ve Gstaadu zvládl i třetí třísetový souboj, poprvé v sezoně vyhrál tři zápasy po sobě a postupem do semifinále obhájil loňský výsledek. Peruánce Pabla Varillase porazil 6:7, 6:1, 6:4, oplatil mu nedávnou porážku z Lyonu a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 4:1. O první finále od loňského února si 35letý Španěl zahraje se Srbem Kecmanovičem.

17:00Andrej Rubljov vyhrál nad Alexanderem Zverevem i druhý letošní souboj. Na antuce v Bastadu zvítězil 6:2, 6:3, ztrátu ve vzájemné bilanci zmírnil na 2:5 a postupem do semifinále obhájil loňský výsledek. O jeho překonání si zahraje s obhájcem titulu Cerúndolem, nebo jiným Argentincem Coriou. Více informací najdete v článku.

Sestřih zápasu Zverev – Rubljov.
Livesport

16:30 – "Jsem velmi spokojený. Další větrný den a další dobrý výkon z mé strany. Jsem velmi spokojený, že jsem prošel ve dvou setech, protože Bastian letos hraje opravdu dobře," prohlásil Ruud v pozápasovém rozhovoru.

Pozápasový rozhovor Ruuda.
Livesport

15:40 – Předloňský šampion Casper Ruud na antuce v Bastadu porazil 6:3, 6:4 Rakušana Sebastiana Ofnera a teprve počtvrté v sezoně vyhrál alespoň dva zápasy po sobě. O finále si čtvrtý hráč světa zahraje s Italem Lorenzim Musettim. Více informací najdete v článku.

Sestřih zápasu Ruud - Ofner.
Livesport

14:57 – Maďarka Amarissa Tóthová se omluvila za smazání stopy míčku při úterním zápase s Shuai Zhang na turnaji v Budapešti. Druhou nasazenou Číňanku, která chtěla, aby sporný verdikt rozhodčích posoudil supervizor, její chování rozhodilo na tolik, že duel 1. kola v slzách skrečovala. Na Tóthovou se pak na sociálních sítích snesla vlna kritiky od současných i bývalých hráček

13:45 Až 193. hráčka světa Maria Timofejevová si na antuce v Budapešti, kde přitom v kvalifikaci prohrála s Annou Siskovou, dál odbývá z pozice lucky losera úspěšnou premiéru na turnaji WTA. Po výhře 3:6, 6:3, 6:2 nad Slovinkou Kajou Juvanou postoupila již do semifinále, v němž narazí na krajanku Avanesjanovou, nebo Argentinku Podoroskou.

13:15Lorenzo Musetti na antuce v Bastadu porazil 4:6, 6:1, 6:2 Rakušana Filipa Misolice a podruhé v sezoně postoupil do semifinále. O první finále od loňského triumfu v hale v Neapoli si třetí nasazený Ital zahraje s Ruudem, nebo Ofnerem.

11:49 – S turnajem ITF W60 v Olomouci se loučí poslední domácí naděje. Talentovaná juniorka Tereza Valentová ve čtvrtfinále podlehla 4:6, 4:6 třetí nasazené Lotyšce Darje Semenistajové.

10:33 – Tenisový pár Denis Shapovalov a Mirjam Bjorklundová posunul svůj vztah na vyšší úroveň. Čtyřiadvacetiletý Kanaďan svou o necelý rok starší švédskou partnerku požádal o ruku, své fanoušky o tom informoval sérií fotografíí na Twitteru.

7:26 – Zdeněk Kolář skončil na antukovém challengeru v italském Terstu ve druhém kole. Český tenista v nočním zápase podlehl po nevyužití tří mečbolů ve druhém setu a celkově třech hodinách boje 6:4, 6:7, 6:7 domácímu Stefanu Napolitanovi.

6:50 – Bývalý pátý hráč světa Kevin Anderson (37) skončil na svém prvním turnaji po obnovení kariéry ve čtvrtfinále. Na trávě v Newportu předloňský šampion prohrál 2:6, 4:6 s Francouzem Ugem Humbertem.

5:55 –⁠ Jednadvacetiletá Kolumbijka Camila Osoriová na antuce v Palermu zvládla téměř tříhodinovou noční bitvu s Erikou Andreeovou kterou porazila 6:7, 6:0, 6:2, a poprvé od února postoupila do čtvrtfinále podniku WTA.