Tennis Tracker: Sinner či Tsitsipas na úvod French Open neztratili set, Sakkariová dohrála

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Sinner či Tsitsipas na úvod French Open neztratili set, Sakkariová dohrála

Sinner v prvním kole French Open nezaváhal.
Sinner v prvním kole French Open nezaváhal.AFP
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 27. května?

Hlavní události

20:58 – French Open se druhý den dočkalo prvního překvapení na úkor člena TOP 10, ve dvouhře žen ztroskotala v prvním kole druhý rok po sobě světová sedmička Maria Sakkariová. Zatímco před rokem podlehla pozdější finalistce Karolíně Muchové, letos řecká favoritka prohrála 6:3, 4:6, 3:6 s naturalizovanou Francouzkou Varvarou Gračovovou.

18:26Rafael Nadal poprvé v kariéře prohrál svůj úvodní zápas na French Open. Čtrnáctinásobný španělský šampion týden před 38. narozeninami podlehl po více než třech hodinách boje 3:6, 6:7, 3:6 světové čtyřce a čerstvému šampionovi Masters v Římě Němci Alexanderu Zverevovi a poprvé na pařížské antuce nevyhraje alespoň dvě utkání. Více informací v článku

16:15Stefanos Tsitsipas odstartoval letošní French Open vítězstvím 7:6, 6:4, 6:1 nad Mártonem Fucsovicsem, který měl v tie-break setbol, a posedmé v řadě zvládl vstup do antukového grandslamu. Finalista ročníku 2021 a loňský čtvrtfinalista bude pokračovat v areálu Rolanda Garrose soubojem s Danielem Altmaierem (H2H 0:0).

13:21Jannik Sinner hraje na French Open svůj první turnaj po téměř měsíční zdravotní pauze způsobené zraněním kyčle a začal suverénně. Jeden z největších favoritů a úřadující šampion Australian Open, který se může po skončení turnaje stát novou světovou jedničkou, si poradil 6:3, 6:3, 6:4 s trápícím se Christopherem Eubanksem. Jeho dalším protivníkem bude domácí veterán Richard Gasquet (H2H 2:0).

Další zprávy

23:06 – 37letý Gaël Monfils na French Open porazil 6:2, 3:6, 6:3, 6:4 Brazilce Thiaga Seybotha Wilda, popatnácté ze 17 pokusů v Paříži zvládl své úvodní vystoupení a jako první Francouz zaznamenal 122. výhru na grandslamových turnajích. O potenciální souboj s Novakem Djokovičem ve třetím kole se utká s Italem Lorenzem Musettim (H2H 1:0).

22:49Fabio Fognini tři dny po oslavě 37. narozenin prolétl úvodním kolem Roland Garros. Aktuálně 93. hráč světa na pařížské antuce zametl 6:1, 6:1, 7:5 s Nizozemcem Boticem Van de Zandshulpem a potřinácté postoupil do druhého kola. V něm na zkušeného Itala čeká nasazený Američan Tommy Paul (H2H 1:0).

22:19Frances Tiafoe se na vítězný vstup do French Open pořádně nadřel. Nasazený Američan udolal italského kvalifikanta Mattiu Bellucciho až po pětisetovém boji 6:3, 3:6, 6:7, 6:4, 6:4 a teprve pošesté z devíti startů v Pařiži postoupil do druhého kola. O vyrovnání maxima z loňského ročníku se střetne s Kanaďanem Denisem Shapovalovem (H2H 2:4).

20:46 – Prvním kolem French Open prošly čtyři ze šesti českých tenistek. Na Marii Bouzkovou, Kateřinu Siniakovou a Markétu Vondroušovou navázala ještě devatenáctiletá Linda Nosková, která přetlačila po setech 7:6, 6:4 Britku Harriet Dartovou a v Paříži si připsala premiérovou výhru po využití mečbolu. O svůj nejlepší výsledek na Roland Garros si juniorská šampionka z roku 2021 zahraje s Rumunkou Irinou Beguovou, nebo Argentinkou Juliou Rieraovou.

19:55Bianca Andreescuová se na French Open dočkala návratu na kurty po únavové zlomenině v oblasti zad a svůj první zápas od srpna 2023 si osladila výhrou, na kterou čekala od loňského Wimbledonu. Třiadvacetiletá Kanaďanka překvapivě porazila 7:5, 6:1 Španělku Saru Sorribesovou a s nasazenou Ruskou Annou Kallinskou (H2H 0:0) si zahraje vyrovnání pařížského maxima z loňského ročníku.

19:40Karolína Plíšková skončila na Roland Garros znovu po roce a celkově už popáté v kariéře hned v prvním kole. Letos v něm dvaatřicetiletá Češka podlehla 6:3, 4:6, 2:6 Ukrajince Elině Svitolinové, s níž prohrála popáté v řadě a ve vzájemné bilanci rázem poprvé ztrácí (5:6).

18:04Danielle Collinsová na úvod svého posledního French Open nezaváhala a úspěšně oslavila návrat do TOP 10. Třicetiletá Američanka zahájila antukový grandslam v Paříži výhrou 6:3, 6:4 nad krajankou Caroline Dolehideovou, s níž vylepšila vzájemnou bilanci na 5:1. Ve druhém kole se utká se Srbkou Olgou Danilovičovou (H2H 1:0), kterou zdolala před měsícem v Madridu.

17:46Jekatěrina Alexandrovová uzavřela letošní velmi nepovedené antukové jaro s tragickou bilancí 1:6 a vyřazením už v prvním kole French Open. Nasazená šestnáctka prohrála 3:6, 6:7 s až 75. hráčkou světového pořadí Viktorijí Tomovovou a může se připravovat na Wimbledon.

17:25Coco Gauffová dle očekávání zvládla úvodní kolo na French Open, kvalifikantku ze třetí stovky Julii Avdejevovou deklasovala za pouhých 53 minut poměrem dvakrát 6:1. Předloňská finalistka může v areálu Rolanda Garrose už čtvrtým rokem po sobě projít do čtvrtfinále, její další překážkou bude bývalá semifinalistka a další kvalifikantka Tamara Zidanšeková (H2H 0:0).

14:56Iga Šwiateková bez větších problémů odstartovala útok na hattrick na French Open a celkově čtvrtý triumf v tomto dějišti. Světová jednička začala obhajobu titulu suverénním vítězstvím 6:1, 6:2 nad domácí kvalifikantkou Leolií Jeanjeanovou a čeká ji souboj s bývalou světovou jedničkou Naomi Ósakaovou (H2H 1:1).

13:39Ons Jabeurová v úvodním kole French Open žádné překvapení nepřipustila a vykročila za obhajobou loňského čtvrtfinále. Nasazená osmička v úvodním kole porazila 6:3, 6:2 divokou kartu Sachiu Vickeryovou ze Spojených států a v dalším kole změří síly s Anhelinou Kalininovou, nebo Camilou Osoriovou.

12:55 – Krátce po skončení utkání Markéty Vondroušové narušil pondělní program na letošním French Open déšť. Pokračuje se pouze na největších dvorcích Philippa Chatriera a Suzanne Lenglenové, které mají zatahovací střechu.

12:23Markéta Vondroušová úspěšně odstartovala své působení na letošním French Open. Finalistka ročníku 2019 a nasazená pětka v prvním kole přehrála 6:1, 6:3 Rebeku Masárovou a v tom následujícím bude čelit kvalifikantce Katie Volynetsové (H2H 0:0). Více informací najdete v článku.

12:00 – Světová jednička Iga Šwiateková je jasnou favoritkou letošního French Open. Vítězka posledních dvou ročníků zahájí obhajobu loňského triumfu a útok na už čtvrté prvenství v tomto dějišti proti domácí kvalifikantce Leolii Jeanjeanové. Polka by měla zapsat suverénní vstup do turnaje a nebylo by překvapením, kdyby Francouzce nadělila alespoň jednoho kanára.