Tohle byl tým, který šel vyhrát, řekl Pour po ukončení série deseti porážek

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tohle byl tým, který šel vyhrát, řekl Pour po ukončení série deseti porážek

Pour se na výhře Plzně podílel třemi asistencemi.
Pour se na výhře Plzně podílel třemi asistencemi.Profimedia
Třemi asistencemi pomohl útočník Jakub Pour (24) ukončit dlouhou sérii deseti porážek hokejistů Plzně, kteří se kýženého úspěchu dočkali ve druhém utkání předkola play off na ledě Liberce. Na středeční prohru 1:4 odpověděli výhrou 6:0. V sérii na tři vítězné zápasy tak vyrovnali na 1:1, zatímco o víkendu je čekají dva domácí zápasy.

"Řeknu to jednoduše: tohle byl tým, který šel vyhrát. A po celých šedesát minut jsme všichni dělali to, co měli. A bylo to vidět," řekl novinářům Pour. Plzeň čekala na výhru od 29. ledna, kdy doma zdolala pražskou Spartu 4:3 po samostatných nájezdech. V posledních devíti duelech základní části získala jediný bod a propadla se na 12. místo, z kterého ji čekal Liberec.

A vůbec nezvládla ani vstup do play off. "Ve středu to z naší strany nebyl povedený výkon, nezbývalo nám než všechno změnit. Počínaje přístupem, chození do brány, do každého souboje. Musím vyzdvihnout i našeho gólmana, který předvedl famózní výkon," ocenil Pour Dominika Pavláta.

Statistiky zápasu Liberec – Plzeň.
Statistiky zápasu Liberec – Plzeň.Livesport

Po úvodní prohře v sérii si hráči promluvili mezi sebou v kabině a snažili se nastartovat. "Chvilku jsme byli v šatně, promluvili jsme si o tom, řekli si, že se musíme pořádně připravit na další den a všechno to změnit," uvedl Pour.

Přesun do elitní formace

Kouč Petr Kořínek do utkání pozměnil složení obran i tří útoků a právě Pour, který na začátku sezony 2021/22 do konce listopadu působil na farmách Chicaga v Rockfordu v AHL a v Indy v ECHL, se přesunul ze čtvrté do první formace k Janu Schleissovi a Filipu Suchému.

"Snažím se pomáhat týmu hraním silového hokeje, udržením se na puku, snažím se tlačit do branky, do zakončení a připravovat šance spoluhráčům. Snažil jsem se hrát svůj hokej jak nejlíp umím a věřím, že jsem týmu pomohl. Je skvělé, že jsme vyhráli," podotkl Pour.

Pochvaluje si plzeňské probuzení v pravou chvíli. "Věřím, že nám tahle výhra pomůže. Zase však musíme zůstat nohama na zemi, před námi jsou další těžká utkání. Urvali jsme první, chceme vyhrát další dva. Před námi je ještě spousta práce. Pokud budeme pokračovat jako dneska, věřím, že to zvládneme," konstatoval Pour.

Ocenil, že věrní plzeňští příznivci i při dlouhé sérii neúspěchu tým stále podporovali. "Tohle vítězství je i pro naše fanoušky, kteří za námi stáli i při posledních porážkách a nepovedených výkonech. Právě oni si takovou výhru a výkon zaslouží ze všech nejvíc. Věřím, že nás doma podpoří, vytvoří nám krásnou atmosféru a my jim to následně vrátíme," dodal Pour.

Přehled zápasu Liberec – Plzeň 0:6