Turecká reprezentace mění trenéra, Kuntze ve funkci vystřídá Ital Montella

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Turecká reprezentace mění trenéra, Kuntze ve funkci vystřídá Ital Montella

Montella nahradil ve funkci Kuntze.
Montella nahradil ve funkci Kuntze.Profimedia
Novým trenérem turecké fotbalové reprezentace byl jmenován Ital Vincenzo Montella (49). Zkušený kouč se stal nástupcem Němce Stefana Kuntze, s kterým svaz ve středu ukončil spolupráci. Turecká federace na svém webu oznámila, že s Montellou podepíše tříletou smlouvu.

Bývalý reprezentační útočník Montella trénuje od roku 2009, ve vlasti vedl AS Řím, Catanii, Fiorentinu, Sampdorii Janov a AC Milán, v zahraničí působil v Seville a naposledy v Demirsporu. Tým z Adany dovedl v minulé sezoně ke čtvrtému místu v turecké lize, což je nejlepší výsledek v klubové historii a znamenalo to premiérový start v pohárové Evropě. Po sezoně vicemistr Evropy z roku 2000 nicméně z klubu odešel.

Kuntz skončil u tureckého národního týmu po dvou letech kvůli neuspokojivým výsledkům. Po zářijové remíze 1:1 v kvalifikaci mistrovství Evropy s Arménií a následné prohře 2:4 v přípravě s Japonskem navíc trenér kritizoval hráče, že se málo snaží a neodvádí v zápasech maximum. Šedesátiletý kouč vedl Turky od září 2021 s bilancí 12 výher, tří remíz a pěti porážek. Na loňské mistrovství světa v Kataru s týmem nepostoupil.

Turecké fotbalisty čeká nejbližší duel v evropské kvalifikaci 12. října doma proti Chorvatsku.

Zápasový program Turecka.
Zápasový program Turecka.Livesport