Conte s Mourinhem jsou skvělí trenéři, ale asi ne pro náš klub, prohlásil šéf Tottenhamu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Conte s Mourinhem jsou skvělí trenéři, ale asi ne pro náš klub, prohlásil šéf Tottenhamu

Daniel Levy není velkým oblíbencem fanoušků Spurs.
Daniel Levy není velkým oblíbencem fanoušků Spurs.Profimedia
Předseda fotbalového Tottenhamu Daniel Levy (61) přiznal, že angažování trenérů Josého Mourinha a Antonia Conteho byla chyba. Podle agentury Reuters to prohlásil na setkání s fanoušky.

Mourinho vedl londýnský tým v letech 2019 až 2021, kdy nahradil oblíbeného Mauricia Pochettina. Conte působil na lavičce Hotspur v letech 2021 až 2023. Oba přišli pomoci Tottenhamu ukončit čekání na první trofej od roku 2008, ani jeden to však nedokázal.

"Nechal jsem se ovlivnit tlakem od nespokojených fanoušků a možná i od některých hráčů. Že musíme utrácet, abychom vyhrávali a že musíme mít velké jméno na lavičce," prohlásil Levy. "S Mauriciem jsme měli k trofeji hodně blízko, prožili jsme krásné časy. Ale nepovedlo se, a tak jsme změnili strategii a vsadili na velká jména. Udělali jsme to dvakrát a z chyb jsme se poučili," dodal.

Skvělí trenéři, ale ne pro Spurs

Od letošního června vede Tottenham Ange Postecoglou, se kterým se klub podle Levyho vrátil ke kořenům. "Conte s Mourinhem jsou skvělí trenéři, ale asi ne pro náš klub," uvedl.

"Ne na to, co chceme a jakým stylem chceme hrát. A pokud to znamená, že nám cesta bude trvat o něco déle, tak je to v pořádku. Proto si myslím, že příchod Angeho bylo jediné správné řešení," přidal.

Minimálně vstup do nové sezony anglické ligy mu dává za pravdu. Tottenham je po pěti kolech s 13 body druhý a jeho jedinou ztrátou je remíza 2:2 s Brentfordem. Na vedoucího obhájce titulu Manchester City ztrácí dva body.

Tottenham zahájil sezonu skvěle.
Tottenham zahájil sezonu skvěle.Livesport