V Ostravě mezi tenisovými hvězdami: Vzkazy, kolaps, rekord i polské šílenství s 1gou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

V Ostravě mezi tenisovými hvězdami: Vzkazy, kolaps, rekord i polské šílenství s 1gou

Do ochozů Ostravar Arény dorazil obrovský počet fanoušků z Polska.
Do ochozů Ostravar Arény dorazil obrovský počet fanoušků z Polska.Profimedia
Páteční den na ostravském Agel Open naplno ukázal, v čem je jeho největší síla. Publikum. A i když mělo domácí Česko ve hře hned tři tenistky, na tribunách jste viděli hlavně červenobílé obleky, vlajky i šály. Takovým fenoménen je Iga Šwiateková (21).

Už v průběhu čtvrtečního dne hlásili organizátoři, že po vstupenkách, které byly dány do prodeje, se jen zaprášilo. A tak se otevřely k prodeji i sektory s částečně omezeným výhledem. Když jste pak zavítali do arény, pochopili jste, že je opravdu plno.

Dopravní kolaps okolo haly

Všechno má své a vyprodaná hala přinesla i komplikace. Zatímco na hokejová utkání spousta fanoušků z Ostravy a okolí jezdí městskou dopravou, tenisový Agel Open láká spíš obecenstvo z jedné konkrétní destinace – z jihu Polska. A protože zápas Igy Šwiatekové s Catherinou McNallyovou byl naplánován na páteční odpoledne, vypadalo okolí Ostravar Arény jako velké parkoviště. Nápor aut s polskými espézetkami v kombinaci s páteční špičkou byl pro ostravské křižovatky dost velkým oříškem.

Vzkazy od fanoušků

Když se pak ale fanoušci dostali do arény, dostali opravdu slušnou porci parádního tenisu. A i sami se mohli zapojit do turnajového dění. Přímo proti vchodu je totiž na zdi připravena zeď pro vzkazy a během průběhu turnaje je opravdu slušně zaplněná. Najdete na ní zamilovaná srdíčka párů fanoušků, vtipné glosy, jména jako vzpomínky i vzkazy tenistkám. Vévodí samozřejmě ty pro Igu. 

Vzkazy fanoušků z Agel Open
Vzkazy fanoušků z Agel OpenLivesport / Tomáš Rambousek

Rekord na spadnutí

U polské tenistky je potřeba, zastavit se ještě jednou. Šwiateková v duelu s Catherine McNallyovou zaznamenala 59. vítězství v sezoně a její letošní bilance je prozatím úctyhodná (59-7). Samozřejmě se nedá zapomenout na fantastickou vítěznou šňůru v období mezi únorem a červencem, nyní je ale aktuální jiná meta. Šwiateková už je jen jedno jediné víětzství od vyrovnání rekordu Caroline Wozniacké z roku 2017. Dánská hráčka tehdy vyhrála za rok 60 zápasů. Takže Igo, je to blízko!

Prostě 1ga

Mimochodem, asi jste si toho všimli. Polská superstar, která ze své hlavy nerada sundavá kšiltovku, už má svůj originální brand, který respektuje i sama WTA. I na grafikách si můžete všimnout nápisu 1ga. Iga, kde písmeno I nahrazuje jednička. Jak symbolické. Šwiateková je ve světovém žebříčku číslem 1 od 3. dubna letošního roku a vzhledem k bodovému náskoku jí zřejmě čeká poklidné kralování.