V Silverstonu vyhrál Bagnaia, Salač si dojel pro nejlepší výsledek v kategorii Moto2

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

V Silverstonu vyhrál Bagnaia, Salač si dojel pro nejlepší výsledek v kategorii Moto2

Francesco Bagnaia slaví vítězství v Silverstone.
Francesco Bagnaia slaví vítězství v Silverstone.Reuters
Velkou cenu Británie MotoGP vyhrál italský jezdec Francesco Bagnaia (25) na ducati a posunul se na třetí místo průběžného pořadí. Filip Salač (20) dojel devátý a zaznamenal nejlepší výsledek v kategorii Moto2. Potřetí za sebou vyhrál Španěl Augusto Fernández (24).

Pětadvacetiletý Bagnaia zvítězil s náskokem čtyř desetin sekundy před Maverickem Viňalesem ze Španělska na aprilii a navázal na triumf z předchozího závodu v Nizozemsku. Třetí dojel vítězův týmový kolega Jack Miller z Austrálie.

V průběžném pořadí si úřadující vicemistr světa Bagnaia po osmém triumfu v kariéře polepšil na třetí místo se ziskem 131 bodů. Druhý je Áleix Espargaró ze Španělska se 158 body, první Quartararo má na kontě 180 bodů.

Výsledky Velké ceny Británie

Salač odstartoval ze 17. místa, ale postupně se posunul vpřed a zapojil se do boje o nejlepší desítku. Dlouho se pohyboval na její hraně a devátou příčku si definitivně zajistil dvě kola před koncem.

"Měl jsem dobrý start, v prvním kole jsem předjel čtyři jezdce a snažil jsem se posouvat dopředu. Jel jsem za Viettim a tempo bylo hodně dobré. Motorka fungovala skvěle, trochu jsem cítil ke konci drop přední pneumatiky a měl jsem problém s dobrzďováním, ale nakonec se mi podařilo předjet i Gonzalese a bylo z toho deváté místo," uvedl v tiskové zprávě.

Dosavadním maximem dvacetiletého Salače, který do Moto2 přestoupil po minulé sezoně, byla desátá příčka z předchozího závodu v Nizozemsku. Během předchozího působení v Moto3 byl loni ve Francii druhý.

Fernández, na kterého Salač ztratil dvanáct sekund, v úplném závěru připravil o senzační výhru dlouho vedoucího nováčka Alonsa Lópeze. Po třetím vítězství za sebou se osamostatnil v čele průběžného pořadí.

Na kontě má 171 bodů, na druhé místo se posunul Ai Ogura z Japonska se 158 body. Ital Celestino Vietti, který se dosud Fernándezem dělil o vedení, klesl se ziskem 156 bodů na třetí pozici. Salač je s 21 body dvacátý.