Vsetín je dál v lize suverénní, porazil i Pardubice B. Zlín podruhé v řadě vyhrál

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Vsetín je dál v lize suverénní, porazil i Pardubice B. Zlín podruhé v řadě vyhrál
Hokejisté Vsetína porazili Pardubice B a jsou v první lize suverénní.
Hokejisté Vsetína porazili Pardubice B a jsou v první lize suverénní.hc-vsetin.cz
Hokejisté Vsetína zvítězili ve 3. kole první ligy doma nad Pardubicemi B 3:1 a bez ztráty bodu vedou tabulku. Bez porážky zůstávají také druhý Kolín a třetí Přerov, oba celky ale utrpěly první ztrátu v sezoně. Kolín vyhrál v Litoměřicích 6:5 v prodloužení a Přerov zdolal po obratu Slavii 3:2 po samostatných nájezdech. Bez výhry je stále vítěz minulého ročníku druhé nejvyšší soutěže Jihlava, která podlehla Zlínu 1:2 po samostatných nájezdech. Berani, kteří sestoupili z extraligy po 42 letech, po úvodní prohře s Kolínem podruhé za sebou uspěli.

Vsetín vykročil za dalším plným bodovým ziskem v 18. minutě, kdy otevřel skóre David Klímek. Záložní tým pardubického Dynama odpověděl po 35 sekundách druhé části v přesilové hře pěti proti třem, kterou zužitkoval Daniel Rákos. Valachům vrátil náskok v závěru prostředního dějství Jan Berger. Výsledek zpečetil 86 sekund před koncem při power play do prázdné branky Luboš Rob, který si připsal v utkání i dvě asistence.

Utkání Vsetín - Pardubice B

Kolín v Litoměřicích čtyřikrát dotáhl ztrátu a nakonec výsledek z nepříznivého stavu 3:5 otočil. Postaral se o to dvěma góly Zdeněk Král, který ve 48. minutě vyrovnal na 5:5 a po 31 sekundách nastavení rozhodl. V utkání si připsal tři body. Ještě lépe si vedl spoluhráč Jan Veselý, autor gólu a tří asistencí. Za domácí zaznamenal branku a dvě asistence Přemysl Svoboda.

Utkání Litoměřice - Kolín

Přerov prohrával se Slavií po první třetině 0:2, ale po druhé části byl stav vyrovnaný a zápas dospěl až do rozstřelu. V něm uspěli pouze domácí Zdeněk Okál a Antonín Pechanec.

Utkání Přerov - Slavia

Zlín se ujal vedení v Jihlavě ve 3. minutě, kdy využil přesilovou hru při vyloučení Otakara Šika Jiří Ondráček. O vyrovnání se postaral ve druhé části Šik a rozhodnout musely až samostatné nájezdy. V nich rozhodl až v osmé sérii Petr Mrázek. Dukla má na kontě jen dva body a je předposlední.

Utkání Jihlava - Zlín

Třebíč čtyřikrát ztratila náskok s Frýdkem-Místkem a nakonec vyhrála 5:4 v prodloužení díky trefě Miroslava Holce v čase 62:57. Hostům zajistil bod tři sekundy před koncem třetí třetiny Štěpán Havránek, který v utkání skóroval dvakrát.

Utkání Třebíč - Frýdek-Místek

Vítězství Poruby v Prostějově 4:3 po samostatných nájezdech zajistil vítězným pokusem v rozstřelu Roman Pšurný, který skóroval i v 52. minutě, kdy hostům získal náskok 3:2. Za Jestřáby se trefil dvakrát Martin Pěnčík.

Utkání Prostějov - Poruba

První body v sezoně si připsal Šumperk, který zvítězil v Sokolově 5:4, přestože ve druhé třetině prohrával už 2:4. Obrat zahájil ve 28. minutě Dávid Kohút a dovršili jej v závěrečném dějství Lukáš Žálčík a Jiří Průžek, jenž dal vítězný gól v čase 51:53. Baník s jediným bodem klesl na dno tabulky.

Utkání Sokolov - Šumperk