Všichni jsme se zlepšili a já se s tím svezl, řekl po výhře brankář Komety Furch

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Všichni jsme se zlepšili a já se s tím svezl, řekl po výhře brankář Komety Furch

Furch pochytal všech 30 pokusů plzeňských střelců.
Furch pochytal všech 30 pokusů plzeňských střelců.Profimedia
Skvělou formu si i přes reprezentační přestávku udržel brněnský brankář Dominik Furch (32). Proti Plzni vychytal v utkání 46. kola hokejové extraligy nulu, která je pro něho pátou v sezoně a třetí z pěti posledních duelů, v nichž dostal jen dva góly. Podle Furcha je to ale dílem celého týmu.

Gólman Komety ve středu pochytal všech 30 pokusů plzeňských střelců, bilance pouhých dvou inkasovaných gólů z pěti zápasů jej nijak nezaskočila. "Jo, patří to k těm lepším sériím v mé kariéře," řekl stroze v rozhovoru s novináři.

Nejlepší hráč dnešního zápasu na straně domácích ale nechce sklízet chválu za výkon sám, což platí nejen pro duel s Plzní. "Daří se celému týmu, všichni jsme se zlepšili a i já jsem se s tím svezl. S výbornou obranou se zvedl celý mančaft," konstatoval.

Proti Západočechům to podle něj nebyl vůbec lehký zápas. "Trefili tyčku, břevno, měl jsem štěstí, ale to ke sportu patří," usmál se Furch.

Kometa Brno – Plzeň 3:0

Plzeň zlobila celý duel, ale na brněnského gólmana ani jednou nevyzrála. Furch naznačil, proč se tak stalo. "Snažíme se čistit předbrankový prostor, já pak lépe vidím na střely a můžu je pochytat," vysvětlil jeden z receptů neprůstřelnosti.

Kometa poskočila na deváté místo a na osmou Plzeň ztrácí už jen dva body. Furcha to zatím nechává chladným. "Musím se přiznat, že tak od poloviny sezony nesleduji tabulku, samozřejmě vím, kde se pohybujeme, ale teď jsou důležité všechny zápasy, do konce základní části zbývá jen kousek a budeme rádi za lepší postavení, ale není to teď klíčové. Pokud se naskytne šance jít na osmou a vyšší pozici, tak by byla škoda toho nevyužít," uzavřel Furch.

Aktuální tabulka Tipsport extraligy
Aktuální tabulka Tipsport extraligyLivesport