Kometa díky Šalého hattricku přejela Třinec, Sparta vyhrála ve Vítkovicích

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kometa díky Šalého hattricku přejela Třinec, Sparta vyhrála ve Vítkovicích

Aktualizováno
Eduard Šalé nastřílel proti Třinci hattrick.
Eduard Šalé nastřílel proti Třinci hattrick.Profimedia
Páteční odpoledne nabídlo hokejovým fanouškům šest zápasů 44. kola nejvyšší hokejové ligy a nebyla nouze o zajímavé události. Stále teprve sedmnáctiletý Eduard Šalé nasázel v zápase proti Třinci hattrick, čímž se stal v rámci extraligy historicky druhým nejmladším hráčem, který dal v jednom zápase tři góly. Atraktivní duel mezi Vítkovicemi a Spartou dopadl lépe pro Pražany, kteří na ledě Ostravanů zvítězili díky obratu ve třetí třetině.

Kometa Brno – Třinec 5:1

Brno porazilo Třinec 5:1 a nad obhájcem titulu vyhrálo poprvé v sezoně. Na čtvrté výhře Komety v řadě se nejvíce podílel sedmnáctiletý juniorský reprezentant Eduard Šalé, který zaznamenal hattrick. Brno je v tabulce deváté a už jen pět bodů ho dělí od osmé příčky, znamenající lepší pozici pro předkolo play off. Oceláři prohráli šestý ze sedmi posledních duelů, v tabulce však zůstávají na čtvrtém místě.

Karlovy Vary – Plzeň 3:1

Hokejisté Karlových Varů porazili Plzeň 3:1 a na čtvrtý pokus tak oslavili první úspěch v sezoně v soubojích se západočeským rivalem. Vyhráli pátý z posledních sedmi zápasů a ve čtvrtém domácím vystoupení po sobě neztratili ani bod. Vítězný gól dal obránce Tomáš Havlín, jenž ve 37. minutě zvyšoval na 2:0.

Vítkovice – Sparta Praha 3:4

Vítkovice v souboji druhého s třetím celkem extraligy podlehly Spartě 3:4. Domácí po třech brankách v druhé třetině vedli 3:2, ale Pražané v třetím dějství obrátili stav góly Michala Kempného a Romana Horáka v přesilových hrách. Sparta podesáté v řadě bodovala a dotáhla se už na dva body ke svému ostravskému soupeři, který naopak prohrál poslední čtyři zápasy na domácím ledě.

Kladno – Litvínov 5:2

Kladno porazilo ve 44. kole extraligy Litvínov 5:2 a snížilo odstup na třinácté České Budějovice i na svého dnešního soupeře na čtyři body. Na čtvrté výhře Rytířů nad Vervou v sezoně se dvěma asistencemi podíleli Ondřej Bláha a Jiří Ticháček.

Liberec – Mladá Boleslav 4:3p

Liberec potřetí za sebou porazil Mladou Boleslav, po dvou předchozích jasných výhrách však tentokrát rozhodlo až prodloužení. Utkání ukončil gólem na 4:3 Michal Birner. Bílí Tygři tak doma zvítězili počtvrté za sebou, hosté naopak prodloužili svoji nelichotivou bilanci venkovních porážek na deset.

Pardubice – Olomouc 4:1

Hokejisté Pardubic vyhráli nad Olomoucí 4:1 a jako první tým v této sezoně překonali hranici sta získaných bodů. Před Vítkovicemi vedou tabulku už o 18 bodů. Dynamo vyhrálo podeváté v řadě, Hanáci potřetí za sebou nebodovali. Třemi asistencemi se blýskl obránce Jan Košťálek.

Aktuální tabulka Tipsport extraligy
Aktuální tabulka Tipsport extraligyLivesport