Září Pastrňák jen díky gólům? Nemusí, Livesport má už i hodnocení hokejistů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Září Pastrňák jen díky gólům? Nemusí, Livesport má už i hodnocení hokejistů

Po fotbalistech už mají známky i hokejisté.
Po fotbalistech už mají známky i hokejisté.Profimedia / Livesport
To, jak se konkrétním hráčům daří ve fotbalových zápasech, je díky individuálnímu hodnocení možné na Livesportu zjistit či porovnávat už delší dobu, nyní se postupně přidávají i hokejisté. Ve vybraných 15 soutěžích po celém světě se nově pracuje s osobními statistikami a na základě nasbíraných dat vychází také celková známka.

Základní podmínkou je, aby hráč na ledě strávil alespoň dvě minuty čistého času hry. Každý z hokejistů automaticky začíná s výchozí známkou, jejíž hodnota je 6. Maximálně se, při naprosto mimořádném výkonu (např. hattrick podpořený asistencí), může dostat na hodnotu 10. Známky se vypočítávají vždy na jedno desetinné místo a v detailu utkání se přímo v záložce Sestavy objeví několik minut po závěrečné siréně.

Výsledné číslo podobně jako u fotbalu ovlivňují především individuální statistiky. Jde o kombinaci zápasových dat, která se projevují jak kladně (mj. góly, asistence, střely), tak záporně (tresty, účast na ledě při inkasované brance). Zohledňujeme pochopitelně také pozice hráčů, tzn. že rozdílným způsobem mají jednotlivá čísla váhu pro obránce a pro útočníky. U brankářů je to hlavně počet zásahů, procentuální úspěšnost zákroků a bonifikace za vychytanou nulu. Barevná škála hodnocení je stejná jako u fotbalistů. Modře se vždy zobrazuje hráč zápasu. 

Barevná škála hodnocení.
Barevná škála hodnocení.Livesport

V letošním jarním balíčku je 15 soutěží z celého světa - najdete hodnocení z NHL stejně jako z nejvyšších evropských soutěží včetně české extraligy. Globálním cílem je mistrovství světa v Praze a Ostravě. Od sezony 2024-25 se pak budou přidávat další ligy - například ty nižší ve Finsku.

Ukázka známek hráčů ze zápasu Toronto - Boston.

Známky z hokejového zápasu.
Známky z hokejového zápasu.Livesport
Zmínky