Lanišek vyhrál druhý díl Turné v Ga-Pa, vedení v seriálu díky třetímu místu uhájil Wellinger

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Lanišek vyhrál druhý díl Turné v Ga-Pa, vedení v seriálu díky třetímu místu uhájil Wellinger
Aktualizováno
Lanišek ovládl druhý díl Turné čtyř můstků.
Lanišek ovládl druhý díl Turné čtyř můstků.Profimedia
Slovinský skokan na lyžích Anže Lanišek (27) vyhrál druhý závod Turné čtyř můstků v Garmisch-Partenkirchenu. Vedení v seriálu těsně uhájil díky třetímu místu domácí Andreas Wellinger (28). Před Rjojem Kobajašim (27) z Japonska, který v pondělí skončil druhý, už ale vede jen o 1,8 bodu.

Jediný český reprezentant v soutěži Roman Koudelka v Ga-Pa další body do Světového poháru nezískal. Zkušený skokan, jenž minulý týden obsadil 26. místo v Oberstdorfu, dnes v prvním vyřazovacím kole prohrál se Stephanem Leyhem z Německa o 12 metrů a skončil na 35. příčce.

Lanišek ovládl tradiční novoroční závod v Ga-Pa, který podle pořadatelů sledovalo pod můstkem rekordních 21 tisíc diváků, po útoku ze třetího místa a se skoky 136 a 137 metrů si připsal premiérový triumf v seriálu. Dvojnásobný vítěz Turné Kobajaši neudržel vedení z prvního kola a prohrál o 3,2 bodu. O 1,1 bodu ale porazil vítěze z Oberstdorfu Wellingera. Osmadvacetiletý olympijský šampion se na stupně vítězů posunul ze 4. příčky po 1. kole.

Vedení v průběžném hodnocení SP dál drží Rakušan Stefan Kraft. Suverén úvodu sezony dnes obsadil šesté místo. V trápení naopak pokračuje obhájce prvenství na Turné i ve Světovém poháru Halvor Egner Granerud. Norský skokan stejně jako v Oberstdorfu vypadl v prvním kole, ve kterém obsadil první nepostupové 31. místo.

Turné bude pokračovat zbývajícími dvěma díly na rakouských můstcích. Hned v úterý skokany čeká kvalifikace v Innsbrucku, závod na Bergiselu je na programu ve středu. Soutěž pak uzavřou 6. ledna v Bischofshofenu.

Kompletní výsledky závodu