Strasser vyhrál po Kitzbühelu i noční slalom SP ve Schladmingu, přiblížil se Fellerovi

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Strasser vyhrál po Kitzbühelu i noční slalom SP ve Schladmingu, přiblížil se Fellerovi

Linus Strasser navázal na nedělní vítězství.
Linus Strasser navázal na nedělní vítězství.Profimedia
Německý lyžař Linus Strasser (31) vyhrál noční slalom Světového poháru ve Schladmingu a navázal na nedělní vítězství mezi brankami v Kitzbühelu. Díky druhému triumfu za sebou se na druhém místě hodnocení disciplíny přiblížil Manuelu Fellerovi (31), rakouský lídr dnes v deštivém počasí skončil pátý.

Jednatřicetiletý Strasser, jenž zdejší závod pod umělým osvětlením vyhrál v roce 2022, vedl na sjezdovce Planai už po první jízdě a ve druhém kole svůj náskok ještě zvýraznil. Druhého Nora Timona Haugana z Norska porazil o 28 setin. Třetí skončil už s více než sekundovým odstupem Francouz Clément Noël.

"Dva moc pěkné závody. Už předtím v Kitzbühelu jsem se cítil na lyžích celkem dobře a povedlo se mi to přenést do Schladmingu," řekl Strasser. "Závodění je hodně o psychice, jak se cítíte. Pro mě je teď snadné se soustředit na to důležité, jen na to svoje, jet oblouk po oblouku a všechno ostatní vytěsnit z hlavy. Výhra je vždycky jen ten okamžik, ale je za tím dlouhá a tvrdá práce. Na to jsem pyšný," dodal rodák z Mnichova, jenž ale vyrůstal v Rakousku.

Domácímu favoritovi Fellerovi se úvodní jízda nevydařila a na osmém místě ztrácel na Strassera 1,04 sekundy. Ve finále se Rakušan, jenž v této sezoně vyhrál tři z dosavadních pěti slalomů, i vinou výpadků soupeřů o tři místa posunul. Před Strasserem vede hodnocení slalomářů o 132 bodů.

"Nakonec musím být spokojený, že jsem se i s tou chybou dostal do cíle. Na druhou stranu to bolí, protože třetí místo by bylo na dosah," uvedl Feller.

Výsledky slalomu SP ve Schladmingu