Úvodní zkoušku Keňské rallye ovládl Neuville o desetinu před týmovým kolegou Tänakem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Úvodní zkoušku Keňské rallye ovládl Neuville o desetinu před týmovým kolegou Tänakem
Thierry Neuville na trati Keňské rallye.
Thierry Neuville na trati Keňské rallye.AFP
Zahajovací rychlostní zkoušku Keňské rallye vyhrál lídr mistrovství světa Thierry Neuville o desetinu sekundy před kolegou z týmu Hyundai Ottem Tänakem. Na 4,84 km dlouhém úseku na předměstí metropole Nairobi se před tisícovkami nadšených diváků zařadil na třetí místo úřadující světový šampion Kalle Rovanperä.

Finský pilot Toyoty a předloňský vítěz závodu Rovanperä byl o osm desetin pomalejší než Neuville a do vteřinového odstupu za belgickým lídrem se vešel ještě další reprezentant japonské automobilky Takamoto Kacuta.

První etapa třetího dílu světového šampionátu bude pokračovat v pátek šesti rychlostními zkouškami, stejný počet testů absolvují jezdci i v sobotu a neděli. Všechny tři ročníky po návratu Keňské rallye do kalendáře WRC ovládli jezdci Toyoty, loni obsadili první čtyři místa v čele s vítězným Sébastienem Ogierem, který triumfoval i v roce 2021.

Francouz letos na startu není, protože v barvách Toyoty se s ním v této sezoně střídá Rovanperä a závod v Africe připadl na finského jezdce.

Výsledky Rallye Keňa