Desáté rande se Starou dámou, Froome se opět představí na Tour de France

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Desáté rande se Starou dámou, Froome se opět představí na Tour de France
Chris Froome se představí podesáté na Tour de France
Chris Froome se představí podesáté na Tour de FranceProfimedia
Čtyřnásobný vítěz Chris Froome (37) se letos podesáté zúčastní Tour de France. Britský cyklista figuruje v osmičlenné sestavě týmu Israel Premier Tech pro nejslavnější závod světa, jenž se pojede od 1. do 24. července.

"Mimořádně jsem tento rok dřel a těším se na to, že do toho dám všechno. Máme skvělou partu jezdců a už se nemůžu dočkat, až ta bitva v Kodani začne," uvedl na týmovém webu Froome, jehož pro Tour v sestavě doplní mimo jiné další veteráni Jakob Fuglsang z Dánska a Kanaďan Michael Woods.

Froome se na Tour představí podruhé od vážné nehody na závodě na Critérium du Dauphiné v roce 2019, jež málem ukončila jeho kariéru. Loni rodák z Nairobi dokončil Starou dámu na 133. místě celkového pořadí s více než čtyřhodinovou ztrátou na vítěze Tadeje Pogačara.

Na konci května Froome obsadil 11. pozici na jednodenním závodě Classic Alpes-Maritimes, v generálce na Tour ale musel odstoupit z Critéria dvě etapy před koncem kvůli nemoci. Cílem týmu Israel Premier Tech a Froomea, jenž Tour ovládl v letech 2013, 2015-17, bude na třítýdenním závodě vítězství v jedné z etap.