Paříž-Roubaix má stejného vítěze jako loni, po dlouhém sólu ovládl Van der Poel

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Paříž-Roubaix má stejného vítěze jako loni, po dlouhém sólu ovládl Van der Poel
Paříž-Roubaix vyhrál stejně jako loni Nizozemec Mathieu van der Poel.
Paříž-Roubaix vyhrál stejně jako loni Nizozemec Mathieu van der Poel.Profimedia
Cyklistický závod Paříž-Roubaix vyhrál stejně jako loni Nizozemec Mathieu van der Poel (29). Úřadující mistr světa zvítězil po šedesátikilometrové sólové jízdě s velkým náskokem a navázal na týden starý triumf v jiném monumentu Kolem Flander. Druhým místem podtrhl úspěch týmu Alpecin-Deceuninck Belgičan Jasper Philipsen (26), který přivedl do cíle na velodromu v Roubaix první tříčlennou skupinku pronásledovatelů s odstupem tří minut.

Van der Poel ovládl už šestý monument, jak se nazývá pět nejvýznamnějších jednodenních závodů sezony. Mezi aktivními jezdci je v tomto ohledu nejlepší, Slovinec Tadej Pogačar má o jedno vítězství méně.

Nizozemec vyhrál ve stejném roce Kolem Flander i Paříž-Roubaix jako první cyklista od roku 2013, kdy se to povedlo Švýcarovi Fabianu Cancellarovi. V duhovém trikotu světového šampiona to dosud dokázal jen Belgičan Rik Van Looy v roce 1962.

Náročný závod přezdívaný "Peklo severu" dlouhý 260 kilometrů s 29 úseky vedoucími po kostkách zvládl Van der Poel průměrnou rychlostí 47,8 km/h, což dělá ze 121. ročníku nejrychlejší Paříž-Roubaix v historii.

Za Philipsenem, jenž také zopakoval loňský výsledek, si dojel pro třetí místo Dán Mads Pedersen, kterému během závodu pomáhal kolega ze stáje Lidl-Trek Mathias Vacek. Český cyklista dorazil do cíle na 43. místě se ztrátou 7:22 minuty na vítěze. Před ním se umístil Pavel Bittner na 29. pozici.

Závod Paříž-Roubaix