Dybala se po letech loučí s Juventusem. Od nové sezony bude oblékat dres AS Řím

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Dybala se po letech loučí s Juventusem. Od nové sezony bude oblékat dres AS Řím

Paulo Dybala bude od nové sezony střílet branky za AS Řím.
Paulo Dybala bude od nové sezony střílet branky za AS Řím.Reuters
Už pouze formality chybí k tomu, aby byl Paulo Dybala (28) oficiálně prohlášen za hráče AS Řím. Ofenzivní záložník podle agentury Reuters nebo televize Sky Sports odletěl za týmem na soustředění do Portugalska, kde absolvuje zdravotní prohlídku. Argentinský reprezentant podepíše s vítězem premiérového ročníku Evropské konferenční ligy tříletou smlouvu. Ta by mu měla vynést roční příjem šest milionů eur (asi 147 milionů korun).

Dybala působí v Itálii od roku 2012, kdy si ho jako mladíčka vyhlédlo Palermo. V roce 2015 se přesunul do Juventusu a postupně se vypracoval v klíčového hráče, nastupoval také s kapitánskou páskou. V průběhu uplynulé sezony se ale nedohodl s turínským klubem na nové smlouvě a od léta je volným hráčem.

O Argentince, který doplatil na příchod Dušana Vlahoviče, stála hned řada celků v čele s Interem Milán a Neapolí. "Ještě nevím, co budu dělat. Pokusím se vybrat to, co pro mě bude nejlepší," prohlásil na konci května Dybala. Italský novinář Fabrizio Romano uvedl, že Jose Mourinho hráče přímo kontaktoval, aby ho o projektu přesvědčil. I proto se možná Dybala rozhodl trochu nečekaně pro tým z hlavního města Itálie. 

Za Juventus nastřílel Dybala ve 293 soutěžních utkáních 115 branek a pomohl "Staré dámě" k pěti mistrovským titulům v řadě. S Římem se pokusí po čtyřech sezonách znovu probojovat do Ligy mistrů. V minulém ročníku Serie A obsadil tým trenéra Josého Mourinha šestou příčku a čeká ho Evropská liga.