Před lety na něj pořádali fanoušci sbírku, teď se dočkali. Forman se vrací do Švédska

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Před lety na něj pořádali fanoušci sbírku, teď se dočkali. Forman se vrací do Švédska

Filip Forman v dresu české reprezentace.
Filip Forman v dresu české reprezentace.Martin Flousek / Český florbal
Florbalový reprezentant Filip Forman (20) se vrací na známé místo, od nové sezony bude působit ve švédském týmu FBC Kalmarsund. Když v roce 2020 česká soutěž stála, zahrál si v modročerných barvách několik zápasů a zaujal natolik, že na něj fanoušci pořádali sbírku. Nyní se dočkali jeho návratu.

V listopadu 2020 tehdy osmnáctiletý talent ukázal svůj potenciál. Vypravil se do Švédska, v tamní SSL stihl odehrát sedm utkání a poté, co vstřelil čtyři branky do sítě špičkového týmu z Falunu, se dokonce řešila sbírka, která měla Formana v přímořském Kalmaru udržet.

Jenže to nevyšlo a mladík se vrátil do Bohemians především, aby dokončil studium. Klokany pak dál vedl s kapitánskou páskou a v právě skončené sezoně s nimi došel vůbec poprvé v historii klubu až do semifinále superligy.

Kalmarsund byl s Formanem v kontaktu a není překvapením, že při přestupu zvolil právě klub, v jehož barvách dříve působil. "Je to virtuóz balónku, který na hřišti vytváří čas a prostor pro spoluhráče. Navzdory svému mladému věku má spoustu mezinárodních zkušeností," chválí si novou posilu manažer Adam Kallenberg.

"Chtěl jsem zpátky do Švédska a jelikož jsem už odehrál několik měsíců v Kalmaru, tak byl mou první volbou. Vrátit se sem, bude pro mou kariéru to nejlepší. Mým cílem je přinést Kalmaru titul," komentuje svůj přestup sám český florbalista. 

Forman během své krátké kariéry stihl dvakrát získat titul juniorského mistra světa a dvakrát si zahrál i na světovém šampionátu dospělých, kde s národním týmem vybojoval bronz a stříbro. Na klubové úrovni se kromě krátké epizody ve švédské SSL pyšní i vítězstvím v Českém poháru s týmem Bohemians.