Xhaka je blízko návratu Bundesligy, měl by podepsat smlouvu s Leverkusenem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Xhaka chystá návrat do Bundesligy, s Leverkusenem ladí poslední detaily

Xhaka bude v příští sezoně zřejmě hrát Bundesligu.
Xhaka bude v příští sezoně zřejmě hrát Bundesligu.Profimedia
Podle novináře Fabrizia Romana je přestup Granita Xhaky (30) z Arsenalu do Bayeru Leverkusen těsně před jeho dokončením. Jeho informace se shodují s nedávnými vyjádřeními švýcarského fotbalisty pro deník Standard, podle kterého by duel proti Wolves mohl být jeho posledním v dresu Gunners.

"V nedělním zápase, který by mohl být mým posledním, chci fanouškům něco vrátit," prohlásil Xhaka. Podle Romana je Leverkusen za Granita Xhaku, jehož smlouva v Arsenalu platí až do léta 2024, připraven zaplatit přestupovou částku ve výši 15 milionů eur. Hovoří se o čtyřleté smlouvě.

Švýcar se po roztržce s fanoušky v roce 2019, která mimo jiné vedla ke ztrátě kapitánské pásky, v této sezoně vzchopil a odehrál jeden z nejlepších ročníků své kariéry.

Usmíření s fanoušky

"Kde jsem byl před třemi lety a kde jsem dnes. Vyrostl jsem jako člověk, ale také jako hráč," řekl zkušený záložník, který slíbil brzké rozhodnutí.

"Až budeme příští týden vědět víc ohledně toho, jak bude vypadat moje budoucnost, odvděčím se fanouškům. Protože to, jak se ke mně chovají po tom, co se stalo v minulosti, jsem upřímně řečeno nečekal," prohlásil švýcarský reprezentant.

Granit Xhaka a jeho statistiky během působení v Arsenalu.
Granit Xhaka a jeho statistiky během působení v Arsenalu.Livesport

Xhaka přestoupil na Emirates Stadium z Borussie Mönchengladbach v létě 2016. Za Arsenal odehrál 296 zápasů, v nichž vstřelil 21 gólů a přidal 29 asistencí. V aktuálním ročníku vstřelil sedm branek a přidal stejný počet gólových asistencí. Nyní je však podle všeho těsně před návratem do Bundesligy. Podle Fabrizia Romana jde už jen o poslední "detaily".