Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ronaldo: Jsem hrdý, že si jako první zahraju na šestém Euru. Máme neuvěřitelně talentovaný tým

Cristiano Ronaldo si zahraje na šestém Euru.
Cristiano Ronaldo si zahraje na šestém Euru.Profimedia
Hvězdný portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo (39) je hrdý, že ho jako prvního hráče v dějinách čeká šestý start na mistrovství Evropy. V rozhovoru pro web UEFA prohlásil, že to dokazuje jeho dlouhověkost. Věří, že jeho tým dopřeje fanouškům spoustu radosti, a myslí si, že díky velmi kvalitnímu kádru může turnaj ovládnout.

Ronaldo se poprvé na kontinentálním šampionátu představil v roce 2004, Portugalci tehdy coby pořadatelská země nestačili ve finále na překvapení turnaje Řeky. Největšího úspěchu s reprezentací dosáhl na ME 2016, které tým z Pyrenejského poloostrova ovládl, když ve finále předčil domácí Francii. Devětatřicetiletý útočník saúdskoarabského an-Nasru drží také rekordy v počtu odehraných zápasů na závěrečném turnaji (25) a vstřelených gólů (14).

"Jsem hrdý na to, že si jako první hráč zahraju na šestém Euru. Jsem z toho nadšený, protože to dokazuje dlouhověkost mé kariéry. Je to ale jen pouhá kapitola toho, čeho Cristiano Ronaldo ve fotbale dosáhl. Mám radost a zároveň se cítím privilegovaný, že můžu národnímu týmu pomoci v naplnění cílů a ve snaze turnaj vyhrát, což je náš primární cíl," řekl Ronaldo.

Portugalce dnes čeká poslední přípravný duel před Eurem, v Aveiru přivítají Irsko. Turnaj začnou za týden v Lipsku proti Česku, poté je ve skupině F čeká Turecko a nováček na velkém turnaji Gruzie.

"Pevně věřím, že tohle mužstvo přinese portugalským fanouškům spoustu radosti, počínaje tímto Eurem. Podle mého názoru je nejlepší generace hráčů vždy ta, která vyhrává trofeje. Doufám, že tento výběr zvítězí, protože kádr je neuvěřitelně talentovaný," uvedl pětinásobný držitel Zlatého míče.

Talent samotný však podle něj na celkový triumf nestačí. "Rozhoduje řada dalších věcí. Máme vše potřebné k tomu, abychom vyhráli. Půjdeme ale postupně a s přesvědčením, že můžeme zvítězit. V roce 2016 jsme dosáhli historického výsledku jak z hlediska portugalského, tak i světového fotbalu. Nohama zůstáváme pevně na zemi, hlavami se ale díváme nahoru s vědomím, že je možné Euro vyhrát," mínil někdejší hráč Sportingu Lisabon, Manchesteru United, Realu Madrid a Juventusu Turín.

Program Euro: Kdy hrají Češi?