Sparta B padla s Líšní. Dukla se blíží postupu, Vyškovu se sen naopak rozplývá

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sparta B padla s Líšní. Dukla se blíží postupu, Vyškovu se sen naopak rozplývá

Aktualizováno
Rezerva Sparty nestačila v žižkovském azylu na Líšeň.
Rezerva Sparty nestačila v žižkovském azylu na Líšeň.@ACSparta_CZ
Líšeň ve 27. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zvítězila na Žižkově nad Spartou B 3:1 a dostala se před ni o bod na šestou příčku tabulky. Jeden z adeptů na postup Vyškov padl podruhé za sebou, tentokrát doma 0:1 s Jihlavou. Vedoucí Dukla naopak nezaváhala, z Chrudimi veze výhru 2:0 a o další krůček se přiblížila účasti mezi tuzemskou elitou. Brněnská Zbrojovka nenavázala na triumf v Příbrami, doma nestačila na Žižkov a tři kola před koncem má na pásmo sestupu náskok pouhých tří bodů.

Sparta Praha B – Líšeň 1:3

Utkání pod Žižkovskou věží dlouho nabízelo ospalou podívanou, kterou rozpohyboval až gól exbrněnského Michala Ševčíka. Jen pár sekund po něm se konečně osmělili i hosté, jimž krátce před odchodem do šaten zajistil smírný stav Martin Rolinek. Hned po návratu na trávník rozhodl o tříbodovém zisku pro Marvany smolný zásah do vlastní sítě z kopačky Lukáše Penxy.

Prostějov – Příbram 2:1

Středočeši předvedli famózní vstup do zápasu, jelikož se již ve druhé minutě prosadil Jakub Nečas. Druhý poločas už byl ovšem v režii Hanáků. Po hodině hry vyrovnal Jakub Habusta, na něhož v samotném závěru navázal vítěznou trefou Tomáš Malec. Moravané tak díky triumfu alespoň dočasně vystoupili ze sestupového pásma, na které mají oba aktéři duelu dvoubodový náskok.

Vyškov – Jihlava 0:1

Vysočina Vyškovu výrazně zkomplikovala cestu za přímým postupem do nejvyšší soutěže. Jihomoravský klub inkasoval v 15. minutě po dorážce Justina Araujo-Wilsona, jenž osmým gólem v ročníku překonal své maximum z minulé sezony. Domácí se po druhé prohře v řadě opět nepřiblížili vedoucí Dukle, naopak modrožlutí konečně zabrali na venkovních hřištích, kde na jaře dosud nezískali ani bod.

Chrudim – Dukla Praha 0:2

Drtivý úvodní tlak Pražanů zužitkoval rozhodujícím gólem ve 14. minutě Ondřej Ullman, a vytvořil tak svému celku pětibodový polštář před Vyškovem. Východočechům se naopak před posledními třemi koly vzdálily barážové příčky, na něž ztrácí propastných osm bodů.

Táborsko – Opava 2:1

Domácí sice byli aktivnější, úvodní minuty ale patřily Slezanům, což ve třetí minutě zúročili ve vedoucí gól. Jihočeši mohli vyrovnat z penalty Bojana Djordjiče, jenže jeho pokažený vršovický dloubák skončil nad. Obrat ve skóre tak nastal až po trefách Ondřeje Bláhy a střídajícího Pavla Svatka, jenž zpříjemnil více než tisícovce domácích příznivců Den vítězství.

Varnsdorf – Kroměříž 3:2

Domácí měli v první půli jasnou převahu, kterou do skóre promítl krátce před pauzou krásným gólem obránce Martin Kouřil. Po změně stran se ovšem hostům podařilo srovnat trefou Šimona Chwaszcze. V nastaveném čase ale druhým gólem v utkání přisoudil tři body Severočechům Denny Samko. Hosté tak setrvali na posledním místě, přičemž tři kola před koncem ročníku ztrácejí na záchranu propastných sedm bodů.

Vlašim – Sigma Olomouc B 0:3

Sedmou výhru v řadě, na níž měl lví podíl dvougólový Jan Fiala, si Hanáci zajistili již v prvním poločase, když vstřelili dvě branky rychle po sobě. Při druhé trefě hostů chyboval v rozehrávce brankář Matyáš Vágner, který tak Rytířům vymazal poslední naděje na barážové pozice. Do nejvyšší soutěže by se mohl podívat alespoň jejich hlavní trenér Martin Hyský, o jehož služby projevují zájem Pardubice a olomoucký A-tým.

Zbrojovka Brno – Žižkov 0:2

Úvod duelu domácím nevycházel podle představ, kvalitní zákroky Dominika Sváčka ale pomohly Brnu k udržení bezgólového stavu. Poté sice byl celek z jihomoravské metropole aktivnější, avšak ve velkých šancích selhaly jeho hlavní útočné zbraně. Naopak v 82. minutě přiřkl vítězství pražskému celku Milan Jirásek. Flinta tak před duelem s městským rivalem Líšní dál řeší záchranářské starosti.

Tabulka F:NL