Livesport Daily #175: Fotbalisté Dynama čekají na prosincové výplaty, říká novinář Bartoš

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport Daily #175: Fotbalisté Dynama čekají na prosincové výplaty, říká novinář Bartoš

Livesport Daily #175: Fotbalisté Dynama čekají na prosincové výplaty, říká novinář Bartoš.
Livesport Daily #175: Fotbalisté Dynama čekají na prosincové výplaty, říká novinář Bartoš.Livesport
České Budějovice působí v aktuálním českém fotbalovém prostředí jako největší otloukánek. V ligové tabulce jsou poslední, měnily trenéry i sportovní vedení a trápí je finanční problémy, které se majitel snaží řešit hledáním nového zájemce o klub. Zatím marně. Mezitím Dynamo ani nevědělo, zda najde peníze na odjezd na soustředění, hráči podle všeho stále čekají na prosincovou výplatu a smlouvu na jihu Čech odmítl vysněný trenér. Co se v klubu děje a jak to může dopadnout? O tom v podcastu Livesport Daily hovořil šéfredaktor Budějcké Drbny Jakub Bartoš.

"V klubu za poslední roky přišla řada velkých personálních změn, řada nešťastných vyjádření, která poškodila jméno klubu nejen v Budějovicích. Teď už to dalece přesahuje region a v souvislosti s aktuální složitou finanční situací a špatnými sportovními výsledky se dá situace Dynama popsat pouze slovem chaos," říká regionální jihočeský novinář, který do dění v klubu velmi dobře vidí. "Přímo to vše souvisí s osobou pana Koubka. Řeší v klubu spoustu věcí od přestupů až po financování. Má na té současné situaci hlavní podíl," dodává.

Dynamo hledá potenciálního nového majitele a pomoci by s tím měla anglicko-nigerijská firma FOOTIFY. "Původně se v zákulisí mluvilo o tom, že právě tihle lidé by do klubu měli vstoupit majetkově, nakonec to má být jen nějaká výpomoc. Což zas nezapadá do toho, co bylo na začátku přípravy v tiskové zprávě, kde se psalo, že nový partner vstoupí do klubu. To se nestalo. V minulých dnech byl Lusola Adewumi uveden na stránkách klubu jako místopředseda představenstva. To už ale zase z webu zmizelo, takže kdo ví, jaká je jeho skutečná role," neskrývá Bartoš zmatení z kroků Dynama.

Finanční situace klubu se navíc podepisuje už i na výplatách hráčům. "Dynamo si pod panem Koubkem v minulosti zakládalo na tom, že hráčům platí bez problémů a včas. To už tak ale teď není. Co jsem zjišťoval těsně před tímhle podcastem, tak stále platí, že hráči stále čekají na prosincové výplaty," demonstruje Bartoš další střípek ze smutné českobudějovické mozaiky.

Livesport Daily #175: Fotbalisté Dynama čekají na prosincové výplaty, říká novinář Bartoš.
Livesport

V páteční epizodě podcastu Livesport Daily jsme také řešili:

Proč má klub špatné vztahy i s vedením města.

Jaká je sportovní úroveň kádru.

Proč komunikace Dynama nefunguje správně.

Nový díl Livesport Daily najdete na oblíbených podcastových platformách – Spotify, Apple podcasts a Google podcasts.