Mallorca na závěr sezony předvedla obrat proti Getafe, Xavi se s Barcelonou rozloučil výhrou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Mallorca na závěr sezony předvedla obrat proti Getafe, Xavi se s Barcelonou rozloučil výhrou

Xaviho Barcelona porazila Sevillu 2:1.
Xaviho Barcelona porazila Sevillu 2:1.AFP
Fotbalisté Getafe si připsali pátou porážku v řadě, když v rámci posledního 38. kola La Ligy doma podlehli Mallorce 1:2. Domácí sice ukončili čtyři zápasy trvající gólový půst zásluhou uruguayského obránce Gastóna Álvareze, Pirátům ovšem k obratu stačily pouhé tři minuty během dlouhého nastavení ve druhém poločase. O vítěznou trefu se postaral první trefou v ročníku Pablo Maffeo. Mizernou formu ze závěru sezony potvrdila Valencia, která jen remizovala 2:2 na půdě Villarrealu. Barcelona porazila Sevillu 2:1.

Getafe – Mallorca 1:2

Getafe do zápasu vstoupilo aktivněji. Hned v šesté minutě si totiž šikovně navedl míč na střed Mason Greenwood a střelou k bližší tyči poprvé ohrozil branku hostí. Otevřít skóre klání se pak snažil i jeho po sezoně loučící se spoluhráč Jaime Mata, jenž se po pohledné kombinaci ocitl nehlídaný v oblasti pokutového puntíku.

Na poslední chvíli však zmařil jeho pokus obětavým skluzem kapitán celku z Mallorky Antonio Raillo a střelu zblokoval. Azulones nadále kontrolovali tempo hry, což vyústilo v další šanci Greenwooda na pravém křídle. Jeho projektil však tentokrát rozvlnil pouze boční síť.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Jako první se tak do listiny střelců zapsal krátce po změně stran domácí bek Álvarez, který byl na konci povedené individuální akce Óscara Rodrígueze a přízemní ranou ke vzdálenější tyči propálil Ivána Cuéllara. O první výraznější příležitost na straně Rumělek se postaral Javi Llabrés, jehož pěknou ránu zpoza vápna jen s vypětím všech sil vyrazil brankář David Soria.

Největší šanci si však Mallorca schovala až na samý závěr klání, když se po rohovém kopu dostal k hlavičce její nejlepší střelec Vedat Muriqi. Zkušený kanonýr neměl problém zblízka rozvlnit síť, a srovnat tak skóre zápasu. O pár minut později navíc unikl domácí obraně po rychlém signálu střídající Maffeo, jemuž se vzápětí podařilo strhnout vedení na stranu hostů.

Celta Vigo – Valencia 2:2

Fotbalisté Valencie remizovali s domácí Celtou Vigo 2:2. Klíčovým mužem zápasu se stal nestárnoucí tahoun Iago Aspas, který po změně stran nejprve anuloval vlastní gól Carlose Domíngueze a po opětovném uzmutí vedení ze strany Netopýrů pak svou přihrávkou našel Anastasiose Douvikase, jenž znovu vyrovnal.

Hosté tak nedokázali zlomit nepovedenou šňůru v závěru sezony, když z posledních sedmi duelů vytěžili jen dva body.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Las Palmas – Alavés 1:1

Fotbalisté Las Palmas remizovali na vlastní půdě s Alavésem 1:1 a přestože se jim nepodařilo vyhrát už 14 ligových klání v řadě, zahrají si mezi španělskou elitou i příští rok.

Po bezbrankovém prvním dějství se po změně stran nejdříve dostali do vedení zásluhou Carlose Vicenteho hosté, v 71. minutě se však přesným zásahem před svými fanoušky blýsknul i střídající Marc Cardona, a rozhodnul tak o konečné dělbě bodů.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Sevilla – Barcelona 1:2

Fotbalisté Barcelony, které naposledy vedla klubová legenda Xavi, vyhráli na půdě Sevilly 2:1. Katalánci začali závěrečný duel sezony skvěle, když je už na konci úvodní čtvrthodiny poslal do vedení svou 19. brankou v ročníku Robert Lewandowski.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Andalusanům se sice ve 31. minutě podařilo srovnat díky Youssefovi En Nesyrimu, po změně stran se však ze střední vzdálenosti trefil Fermín López, a rozhodl tak o konečném tříbodovém zisku. Rojiblancos naopak zakončili sezonu čtyřmi prohrami v řadě.

Tabulka La Ligy