Valjent asistencí pomohl Mallorce k remíze v Cádizu. Granada dala Osasuně tři góly

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Valjent asistencí pomohl Mallorce k remíze v Cádizu. Granada dala Osasuně tři góly

Muriqi byl prvním střelcem duelu mezi Cádizem a Mallorcou.
Muriqi byl prvním střelcem duelu mezi Cádizem a Mallorcou.AFP
Mallorca remizovala ve 33. kole La Ligy s Cádizem 1:1, a udržela tak šestibodový náskok na sestupové pozice. Remízu zařídil v 59. minutě španělský útočník Chris Ramos (27). Důležitou výhru vybojovala sestupem ohrožená Granada. Po výhře 3:0 nad Osasunou ztrácí na nesestupové pozice 10 bodů.

Cádiz – Mallorca 1:1

Tým z Baleárských ostrovů měl dlouho blízko ke druhému venkovnímu vítězství v ročníku, když už ve 12. minutě skóroval Vedat Muriqi, jemuž na gól přihrál slovenský reprezentant Martin Valjent. Ten zaznamenal mezi španělskou elitou první bod, ačkoliv nastoupil už ke svému 126. zápasu v této soutěži. Po změně stran ale o smírném výsledku rozhodl domácí Chris Ramos, jenž ke svým pěti brankám z podzimní části sezony přidal první jarní trefu.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Granada – Osasuna 3:0

Granada porazila ve 33. kole LaLigy Osasunu 3:0 a vykřesala poslední jiskry naděje na setrvání mezi španělskou elitou. Rojiblancos nasměroval k výhře host z Manchesteru United Facundo Pellistri, jenž se v dresu Andalusanů prosadil podruhé v sezoně. Pojišťovací trefu přidal po změně stran albánský reprezentant Myrto Uzuni, který navázal na minulé domácí utkání, v němž přispěl úspěšnou trefou na vítězství proti Alavésu.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuOpta by StatsPerform

Villarreal – Vallecano 3:0

O vítězství favorita rozhodl norský kanonýr Alexander Sörloth, který se díky dvěma brankám posunul na druhé místo v tabulce střelců. Na nejproduktivnějšího útočníka španělské ligy Arťoma Dovbyka, jenž má přesných zásahů 19, ztrácí už jen dva góly. Díky tříbodovému zisku se Žlutá ponorka dostala na dostřel sedmé příčky, která garantuje účast v předkolech Konferenční ligy.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Betis – Sevilla 1:1

Skóre zápasu otevřel ve 38. minutě proměněnou penaltou Isco, jenž před touto sezonou přišel do zelenobílé části města právě od jeho soka. V posledních týdnech rozjetí hosté ovšem po změně stran odpověděli zásluhou 22letého odchovance Kikeho Salase, který je v klubu již od svých 11 let. Vzájemný souboj odvěkých rivalů tak v lize počtvrté v řadě skončil bez vítěze. El Glorioso tedy nepotrestali porážku šestého Realu Sociedad, i přesto mu však s dvoubodovou ztrátou dýchají na záda.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Tabulka La Ligy