Bayern v odvetě LM porazil Arsenal, stačil mu Kimmichův gól. Postupuje také Real Madrid

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Bayern v odvetě LM porazil Arsenal, stačil mu Kimmichův gól. Postupuje také Real Madrid
Aktualizováno
Kimmich byl jediným střelcem zápasu.
Kimmich byl jediným střelcem zápasu.AFP
Dalším semifinalistou fotbalové Ligy mistrů je Bayern Mnichov, který v odvetě porazil Arsenal 1:0. Vítězný zásah zaznamenal v 63. minutě Joshua Kimmich (29). Napínavá bitva mezi Manchesterem City a Realem Madrid dospěla za stavu 1:1 až na penalty. Hostující Andrej Lunin (25) dvě lapil a španělský klub rozstřel vyhrál 4:3 a postoupil.

Bayern – Arsenal 1:0

Thomas Tuchel musel pro odvetu řešit problémy na levé straně hřiště, kde mu chyběl distancovaný Alphonso Davies i zraněný Serge Gnabry. Do sestavy se tak dostali Noussair Mazraoui a Raphaël Guerreiro.

Právě po kombinaci těchto dvou hráčů se Bayern dostal ve 23. minutě do obrovské šance, v níž ránu Maročana tečovali hosté se štěstím na roh. Manuel Neuer, který si o víkendu odpočinul a nechytal, musel poprvé do akce proti skákavé střele Martina Ödegaarda.

O mnoho nebezpečnější byla situace ze 31. minuty, kdy se Nor převtělil do role nahrávajícího. Zpětným pasem vybídl k zakončení Gabriela Martinelliho, jenže na jeho slabém pokusu si smlsnul velezkušený Neuer.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Start druhé půle zastihl v mnohem lepším rozpoložení domácí. Leon Goretzka nejprve hlavou rozezvučel brankovou konstrukci a následnou dorážku Guerreira zablokoval při cestě do sítě William Saliba. Čemu už ale obránci Arsenalu nedokázali zamezit, byla gólová hlavička Kimmicha ze 63. minuty.

Jednalo se o ukázkovou kombinaci obou krajů hřiště, když Guerreiro zleva centroval a pravý bek Kimmich neohroženě vlétl do vápna z hloubi pole. S nabytým vedením nakládali Bavoři učebnicově. Gól ještě posílil sebevědomí středových hráčů a Arsenal si vypracoval jediné nebezpečně vypadající zakončení, nicméně Ödegaard ranou na bližší tyč neuspěl.

Tak se na hřišti pohyboval Kimmich.
Tak se na hřišti pohyboval Kimmich.Opta by Stats Perform

Manchester City – Real Madrid 1:2 (3:4pen)

Do odvety s Madriďany Citizens vstoupili příliš opatrně. Kvalitní pokus Eduarda Camavingy sice v 11. minutě gólem neskončil, záhy se ale už hostující sektor radoval. Vše začalo perfektním zpracováním Juda Bellinghama, od něhož se míč postupně dostal až na Viníciuse Júniora. Ten našel před bránou volného krajana Rodryga, který nadvakrát propálil Edersona.

Obdržený gól zvýšil aktivitu City. Nebezpečný začal být Erling Haaland, který v 19. minutě trefil hlavičkou břevno. Chvíli nato zahrozil střelou zpoza vápna De Bruyne, klidného Lunina ale nepřekonal. Po odehrané půlhodině udržel obránci tísněný Haaland balon pro Jacka Grealishe, jenž v rychlosti trefil jen boční síť. Ačkoli Manchester svůj tlak stupňoval, do přestávky nevyrovnal.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Grealish zkusil po změně stran své štěstí znovu, prudkým volejem však jen otestoval Luninovu pozornost. Ukrajinský gólman se více zapotil při napadání Haalanda, jemuž ukopl míč do bezpečí až klopýtající Nacho Fernández. Opora mezi třemi tyčemi Realu zazářila také v 70. minutě, kdy lapila další razantní pokus z úhlu pálícího Grealishe.

Chvíli nato už ale defenziva Madridu inkasovala. De Bruyne získal na hranici malého vápna příhodně odražený balon, který pohotově poslal pod břevno. Belgický záložník mohl vzápětí skóre dokonce otočit, jeho dva slepené pokusy však skončily těsně nad. Zápas se tak dočkal prodloužení.

Hodnocení hráčů.
Hodnocení hráčů.Livesport

V něm se obraz hry příliš neměnil. Domácí byli aktivnější, do pozic pro zakončení se ovšem neprobíjeli. V nastavení první části prodloužení měl naopak gól na kopačce Antonio Rüdiger, který z levé strany přestřelil Edersonovu bránu. Duel tedy vyvrcholil penaltami. V rozstřelu sice zpočátku selhal Luka Modrič, poté se ale znovu vytáhl Lunin. Ukrajinský brankář lapil dva pokusy Citizens a dotáhl Bílý balet k postupu. Nic na tom nezměnil ani domácí gólman Ederson, jenž se sebevědomě postavil k úspěšné exekuci penalty v páté sérii.