Na začátku to byl sen, říká Inzaghi. Ve finále Ligy mistrů přijímá roli outsidera

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Na začátku to byl sen, říká Inzaghi. Ve finále Ligy mistrů přijímá roli outsidera

Inzaghi dokázal s Interem prakticky nemožné.
Inzaghi dokázal s Interem prakticky nemožné.Profimedia
Trenér Interu Milán Simone Inzaghi (47) po vítězném semifinále Ligy mistrů prohlásil, že nikdy nepochyboval o tom, že by se jeho tým mohl dostat do finále milionářské soutěže.

Ještě před měsícem čelil Inzaghi kritice a byl pod tlakem po nevýrazné sérii výsledků, nicméně Interu se to podařilo zvrátit. Semifinálová výhra 1:0 nad konkurenčním AC Milán byla jejich osmou v řadě ve všech soutěžích.

"Na začátku to byl sen, ale pořád jsme věřili. Měli jsme mimořádnou sérii a vyhrát semifinále v derby tímto způsobem je nesmírně uspokojivé. Kluky můžeme jen chválit," řekl Inzaghi pro Sport Mediaset.

Přehled zápasu Inter - AC Milán 1:0

Základem je pevná obrana

Inter je v Serii A třetí a 24. května se ve finále Coppa Italia utká s Fiorentinou. Jejich návrat do formy je postaven na pevné obraně. V současné vítězné sérii udrželi šest čistých kont a inkasovali pouze tři góly.

"Už dávno jsem řekl, že se vynaložíme velké úsilí, aniž bychom se ohlíželi na tu či onu soutěž – prostě se budeme snažit odvést co nejlepší výkon," pokračoval.

Inzaghi si užíval vítězství nad AC, které bylo jejich čtvrtým triumfem nad městským rivalem v řadě. Milánští neutrpěli čtyři porážky s Interem v jednom ročníku od sezony 1973/74.

"Ukázali sílu, odhodlání, agresivitu, koncentraci, byli úžasní," chválil své svěřence. "Od ledna jsme hráli čtyři derby a všechna čtyři jsme vyhráli. Víme, že AC je mistrem Itálie a má obrovskou kvalitu, ale naši hráči byli vynikající a zaslouží si tento večer užít," dodal Inzaghi.

Vzájemné zápasy nyní hovoří jasně pro Inter.
Vzájemné zápasy nyní hovoří jasně pro Inter.Livesport

Před oběma semifinálovými výhrami Inter v lednu porazil AC 3:0 a zvedl nad hlavu italský Superpohár. Následující měsíc pak v Serii A urval vítězství 1:0.

Finále? Kdo přijde, ten přijde

Na otázku, zda by se ve finále raději utkal s Manchesterem City nebo Realem Madrid, který hraje semifinálovou odvetu ve středu, Inzaghi karty neodhalil.

"Je normální, že když jdete čelit City nebo Realu, začínáte jako outsideři, ale fotbal je vždycky otevřený. Loni jsme se utkali s Realem Madrid a prohráli jsme dva zápasy, ale hráli jsme dobře. Manchester City není třeba představovat. Budeme ho sledovat a kdo přijde, ten přijde," prohlásil odhodlaně Inzaghi.

Kouč Interu také naznačil, že Serie A je nyní pro jeho hráče, kteří se v neděli utkají s novopečenými mistry z Neapole, hlavním cílem. "Dal jsem hráčům na zítřek volno, protože jsme ho neměli od 1. dubna. Od čtvrtka se opět sejdeme, protože se musíme připravit na ligový zápas v Neapoli," uvedl.

Finále Ligy mistrů se bude hrát 10. června na Atatürkově olympijském stadionu v Istanbulu.