PSG přejelo Lorient, titulové oslavy ale Pařížanům oddálilo vítězství Monaka

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
PSG přejelo Lorient, titulové oslavy ale Pařížanům oddálilo vítězství Monaka
Aktualizováno
Pařížané nasázeli Lorientu čtyři góly, Kylian Mbappé zaznamenal bilanci 2+1.
Pařížané nasázeli Lorientu čtyři góly, Kylian Mbappé zaznamenal bilanci 2+1.AFP
PSG zvítězilo v dohrávce 29. kola Ligue 1 na hřišti Lorientu 4:1 a výrazně se přiblížilo k zisku 12. titulu. Hostům se povedl úvod zápasu, když po trefách Ousmana Dembélého a Kyliana Mbappého vedli ve 22. minutě o dvě branky. Les Parisiens mohli už večer slavit titul, potřebovali však jakékoli zaváhání Monaka. To se nestalo, knížecí celek v bitvě druhého se čtvrtým přetlačil Lille1:0. Pařížané si tak na oslavy musejí počkat minimálně do víkendu, jistotu mohou mít po utkání s Le Havrem.

Lorient – PSG 1:4

První zajímavou příležitost si ale vytvořili domácí. Imran Louza se dostal k balonu a přesnou přihrávkou našel ve skvělé pozici stojícího Aymana Kariho, který však těsně minul. Trest za neproměněnou šanci přišel krátce po čtvrthodině hry. Na pravé straně míč obdržel Dembélé, navedl si jej do středu hřiště a střelou na zadní tyč nedal domácímu gólmanovi šanci.

Ve formě hrající celek z hlavního města pokračoval v ofenzivních snahách a ve 22. minutě už vedl o dvě branky. Přízemní centr z levé strany totiž do sítě patičkou uklidil Mbappé. Les Merlus byli blízko snížení ve 31. minutě, kdy hlavičkoval po rohovém kopu z bezprostřední blízkosti Tiemoué Bakayoko, jenže proti jeho zakončení zasáhl fenomenálním zákrokem Gianluigi Donnarumma.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Začátek druhého dějství se nesl v opatrnějším duchu. Fotbalisté PSG se za dalšími trefami příliš nehnali a snahy domácích o snížení zase kazily nepřesnosti. Po hodině hry se připomněl Mbappé, který se u levého praporku nádhernou individuální akcí dostal přes jednoho z obránců a naservíroval míč přímo před branku, kde už měl snadnou práci Dembélé.

Nejlepší střelec probíhajícího ročníku Ligue 1 byl aktivní i nadále. Jeho další příležitost nicméně zlikvidoval gólman Yvon Mvogo. V 73. minutě se domácí dočkali snížení, když centr Benjamina Mendyho dokázal hlavou do sítě uklidit střídající Mohamed Bamba. Vstřelený gól outsidera nabudil a v 80. minutě mohl zápas zdramatizovat Panos Katseris, jehož však vychytal Donnarumma.

Mbappého statistiky proti Lorientu.
Mbappého statistiky proti Lorientu.Opta by Stats Perform / AFP

Definitivní tečku za utkáním poté udělal svým druhým gólem v duelu Mbappé. Poté už mohl se spoluhráči jen čekat, jak dopadne večerní střet Monaka s Lille...  

Monako – Lille 1:0

Knížecí celek udržel vydřeným triumfem alespoň teoretickou šanci na zisk titulu. Vítěze vyrovnaného klání určila 62. minuta, kdy Youssouf Fofana zamířil zpoza vápna přesně k pravé tyči. Klub z Azurového pobřeží tak porazil Dogy teprve podruhé od prosince roku 2019 a upevnil si druhé místo tabulky, z něhož na PSG ztrácí čtyři kola před koncem soutěže 11 bodů. Hosté nevyužili možnosti posunout se na příčky zajišťující přímý postup do Ligy mistrů.

Marseille – Nice 2:2

Domácí čekali na ligové vítězství od 10. března a příliš mu v cestě za úspěchem nepomohl červenou kartou hrdina minulých zápasů Faris Moumbagna. Jeho trefy přitom nedávno nasměrovaly Les Olympiens k postupu do semifinále Evropské ligy či k dělbě bodů v Toulouse. Smírem nakonec skončil i střet s jižanským rivalem, jelikož na 26. zásah Pierre-Emericka Aubameyanga v ročníku odpověděl hostující Melvin Bard.

Tabulka Ligue 1