Z 23 nominovaných hráčů hrálo o víkendu v základu jen devět, stěžuje si kouč Suchopárek

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Z 23 nominovaných hráčů hrálo o víkendu v základu jen devět, stěžuje si kouč Suchopárek

Suchopárek se pokusí zachránit špatně rozjetou kvalifikaci.
Suchopárek se pokusí zachránit špatně rozjetou kvalifikaci.Profimedia
Trenéra české fotbalové reprezentace do 21 let Jana Suchopárka (54) mrzí nízké vytížení hráčů v klubech. Listopadový přípravný zápas se Slovenskem v Hradci Králové chce využít k tomu, aby se mužstvo po nepovedeném startu do kvalifikace o postup na mistrovství Evropy 2025 konsolidovalo. Duel s hostitelem evropského šampionátu považuje i za přípravu na březnovou kvalifikaci s Islandem, kterou pokládá za stěžejní. Řekl to na nominační tiskové konferenci.

"Je to možná trochu šťouchnutí do vosího hnízda. Z 23 nominovaných hráčů hrálo o víkendu v základu jen devět hráčů a pouze čtyři z nich v první lize. Výběr máme velice kvalitní, ale potřebujeme, aby hráči hráli. Je to jeden z hendikepů, které máme, ale určitě se na to nevymlouváme. Výkony a výsledky, které jsme předvedli v podzimní fázi kvalifikace, nebyly dobré," uvedl Suchopárek.

"Lvíčata" nevyhrála žádný z úvodních tří kvalifikačních zápasů a ve skupině I jsou předposlední. "Chceme využít tento listopadový termín, abychom mužstvo konsolidovali a vytvořili určité týmové pojetí. Kvalifikační utkání se nám moc nepovedla, máme jen dva body a dvě vstřelené branky a určitě je to zklamání. Přesto si myslíme, že mužstvo je velice kvalitní a chceme ho dát ještě víc dohromady a připravit se na utkání v nadcházejícím roce," prohlásil vicemistr Evropy z roku 1996.

Aktuální tabulka skupiny I. (7.11.)
Aktuální tabulka skupiny I. (7.11.)Livesport

"Určitě je to i příprava na domácí březnová utkání. V Hradci Králové chceme nejprve sehrát přípravné utkání a poté tam přivítat Island, což je pro nás stěžejní utkání. Věřím, že ho zvládneme a popereme se o postup na mistrovství Evropy, přestože nám začátek nevyšel," podotkl bývalý hráč Kladna, Dukly, Slavie nebo Štrasburku.

Duel se Slovenskem se odehraje v pondělí 20. listopadu. Tři dny předtím odehraje jednadvacítka modelové utkání s Hradcem Králové.

Přehled zápasu Česko – Slovensko (20. listopadu)