Konec v Benfice po roce a půl. Musa jde poprvé mimo Evropu, přestoupil do Dallasu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Konec v Benfice po roce a půl. Musa jde poprvé mimo Evropu, přestoupil do Dallasu
Petar Musa si zahraje MLS, do konce roku 2027 se upsal Dallasu.
Petar Musa si zahraje MLS, do konce roku 2027 se upsal Dallasu.Profimedia
O odchodu chorvatského útočníka Petara Musy (25) z Benfiky se hovořilo prakticky po celé zimní období. Krátce před uzávěrkou přestupového okna k němu skutečně došlo. Záhřebský rodák, který působil i na Žižkově, v Liberci a ve Slavii, si poprvé zahraje mimo Evropu. Do konce roku 2027 se upsal Dallasu.

Jak uvedl v prohlášení účastník MLS, spolupráce může být ještě prodloužena do roku 2028 na základě opce. Podle zdrojů portugalského listu A Bola utrží lisabonský celek za transfer 10 milionů eur, další peníze by z Texasu mohly dorazit v budoucnu za bonusy, konkrétně ve výši tří milionů eur. Pokud jsou tyto informace pravdivé, jednalo by se o nejdražší přestup v osmadvacetileté historii amerického klubu.

Benfica na tomto transferu vydělala. Musa se do portugalské metropole stěhoval v létě 2022 z Boavisty, lisabonský celek za něj včetně doplatků zaplatil zhruba 6,5 milionů eur. Chorvat však v dresu As Águias zřejmě nebyl spokojený se svou pozicí. V loňském ročníku si v Primeira Lize připsal pouze dva starty v základní sestavě. Celkově za Benfiku v portugalské nejvyšší soutěži během roku a půl odehrál 44 zápasů.

Prakticky výhradně však v roli třetího, čtvrtého útočníka. Pod koučem Rogerem Schmidtem napříč soutěžemi odehrál 66 utkání, v nichž dal 17 gólů. V novém působišti by měl být první ofenzivní volbou. Interes o něj podle deníku A Bola jevily taktéž Lille a Janov. "Chci poděkovat našim majitelům za to, že přivedli Petara na naši palubu, a za úsilí, které kvůli tomuto přestupu vynaložili," těšilo Nica Estéveze, kouče amerického celku.

Další přestupy a spekulace